Say what?

FILMEN

När jag fick hem filmen "Aliens vs Zombies" blev jag genast intresserad. Titeln låter ju onekligen lovande (även om det naturligtvis även ligger en lätt B-filmsvarning över den) och omslaget ser riktigt lovande ut. Det ger definitivt samma känsla som omslagen till original-"Alien"-filmerna gör. Tyvärr är allt detta rökridåer som lagts ut för att dölja hur dålig filmen egentligen är. Allt från kulisserna till skådespelarinsatserna är riktigt usla. Emellanåt hörs det väldigt väl att skådespelarna är i en studio och inte där man ska tro att de befinner sig.

Sen när det gäller den utlovade kampen mellan "Aliens" och "Zombies" ställer jag mig frågan "vilken kamp?". Människorna har på något sätt utsatts för ett experiment av lite halvgalna forskare, riktigt vad är lite oklart men på tok gick det i alla fall. De drabbade förändras och blir vad jag antar att man med mycket god vilja kan kalla zombies. De har inget mer gemensamt med "vanliga" zombies förutom att de äter på människor dock, så det smärtar mig lite att kalla dem zombies.

Var sen "Aliens" kommer in är lite oklart. Det dyker upp lite underliga varelser här och där som jag antar ska vara aliens, men varför de är där eller vad deras syfte är får vi aldrig riktigt veta. Och slåss med zombies gör de definitivt inte. Dessutom är det något underligt med Lena, en av de som man utfört experiment på, som tar filmen till nya lågvattensmärken…

"Aliens vs Zombies" är skräp rakt igenom. Som sagt är kulisserna inte speciellt bra gjorda, skådespelarinsatserna under all kritik och dessutom är manuset helt åt skogen. Vi får inga bra förklaringar på vad som händer eller varför. Karaktärerna är stereotyper för den här typen av filmer och dessutom lite karikatyrer på dessa. Det är väldigt svårt att ta dem på allvar.

Och varför heter filmen "Aliens vs Zombies"? Det är ju ingen kamp mellan dessa två. Med mycket vilja skulle man kanske kunna få det till att zombies och människor är de samma och det är dessa aliens slåss mot men det är så långsökt att jag inte kan tro att det är så man tänkt. På vissa marknader använder man filmens undertitel "The Dark Lurking" som dess titel istället och det funkar mycket bättre… även om filmen fortfarande är lika dålig där.

Så motstå det inbjudande omslaget och se något annat istället. Alla "Aliens"-filmerna är otroligt mycket bättre om det är en aliensrulle ni söker.


EXTRAMATERIALET

Några intervjuer, lite bakom kulisserna-material, några bilder och en trailer är vad vi bjuds på här. Det är dock lika ointressant som själva filmen...


TRE SAKER

1. Det är intressant att se att den alien som vi ser på omslaget inte ser ut som den vi sen ser i filmen.

2. Detta är ju helt klart en lågbudgetfilm och en av de saker man dragit in på är sminket till zombiesarna. De ser inte kloka ut.

3. Jag är fortfarande mest sur över att jag faktiskt trodde att "Aliens vs Zombies" kunde vara en bra film.


HANS-ÅKE LILJA (2011-01-05)
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin science fiction
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Science fiction
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Njutafilms
Tema: Zombies
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Dokumentär, bilder och en trailer.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (25/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA