En film som förtjänar att bli stämd

FILMEN

Bästa skapare av "Dark Island",

Skämtar ni med mig?

• En lummig ö.
• Ett mystiskt företag som driver hemlig forskning.
• Forskare i gråa overaller.
• Flashbacksekvenser.
• Ett svart rökmonster.

Har ni inte sett "Lost"?

Den här fullständigt bedrövliga filmen gör det inte lätt för sig när den plankar en ikonisk tv-ondska rakt av. Hur tänkte man? Ja, man tänkte säkert "Rökmonstret i 'Lost' är coolt, det snor vi". Carlton Cuse, Damon Lindelof och J.J. Abrams borde skicka in en stämningsansökan direkt.

I sin helhet är filmen dock ingen "Lost"-plankning förutom de uppenbara jämförelserna jag punktat ned ovan. Det handlar om ett specialihopsatt team som åker till en ö där ett annat team mer eller mindre försvunnit. I alla fall har de tappat kontakten med omvärlden. Knappt hinner det nya teamet sätta ned sina väskor innan de blir överfallna av en av de gamla teammedlemmarna som är som vansinnig och blöder någon form av svart olja.

Och sen... Nej, jag orkar faktiskt inte återge mer av handlingen. I förra stycket kan vissa av er notera likheter med till exempel "The Thing" och "Arkiv X" och det är inte mycket i "Dark Island" som känns unikt på något sätt. Det är ett ihopplock av andras idéer och med några tappra försök att lägga in smarta twister som blir poänglösa då filmen i sin helhet bara är usel. Att skådespelet är extremt träaktigt behöver jag kanske inte ens nämna.

En riktigt dålig film.


EXTRAMATERIALET

Inget, tack och lov.


TRE SAKER

1. Produktionsbolaget bakom filmen kallar sig Epic Pictures. Höga tankar om sig själva, på min ära.

2. Filmen är en kanadensisk produktion och känns onekligen som något som kunde ha visats på SyFy, men så är inte fallet.

3. Specialeffekterna med rökmonstret är faktiskt ganska bra, men i en scen där en i teamet "slåss" mot det tittar han typ tre meter åt sidan om monstret. Inte helt lyckat.


ANDERS JAKOBSON (2012-02-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Scanbox
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (18/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
KOMEDIERNA