Barrymore och Sandler tillsammans igen

FILMEN

Lauren (Drew Barrymore) och Jim (Adam Sandler) går på en misslyckad date ihop och svär på att aldrig träffas igen. Dock lyckas de hela tiden stöta ihop igen och droppen blir då de båda finner sig ha köpt upp samma resa till Afrika för blandade familjer som Laurens bästa vän och Jims chef skulle åkt på. Ju mer tid de måste tillbringa tillsammans, ju mer börjar de inse att de kompletterar varandra väldigt bra och har samma värderingar i livet. Medan de hjälper varandra i den afrikanska hetluften börjar känslorna svalla.

"Blended" har vissa delar i sig som faktiskt är ganska bra. De flesta av de delarna står Drew Barrymore för. Exempelvis är hennes scener med Jims barn fantastiskt fina samt hennes ständiga försök att vara en tillräcklig mamma till sina söner. Den relationen lyfts ganska mycket vilket gör detta till en familjefilm snarare än endast en romantisk komedi.

Dock finns det också scener som är lite klassiska för filmer med Adam Sandler och som gärna hade fått skippas. Bland dessa räknas de scener då en liten grupp kommer och sjunger ut det vi ser i bild. När Lauren och Jim för första gången börjar "blandas" som är tanken med resan förstörs hela scenen av att denna grupp kommer och sjunger att det är det som händer. Jag som åskådare får inte så mycket att tänka på själv och blir nästan dumförklarad.

Kort och gott är "Blended" en helt okej romantisk komedi tack vare att så mycket fokus läggs på Drew Barrymore och familjebanden. Dock är det lite för mycket Sandler-komedi för att bli riktigt bra. Vill man ha en film som inte kräver så mycket hjärnaktivitet utan större överraskningar så är dock "Blended" rätta filmen.


EXTRAMATERIALET

Vi får i ett kort klipp följa med några i inspelningsteamet på safari, vilket går ut på att de filmar några djur och sedan kommenterar människorna. Det ger inte särskilt mycket så vill man kolla på vilda djur på TV så är Discovery Channel ett betydligt bättre val.

I ett annat klipp får vi se delar ur teamet klappa exotiska djur och gå en promenad med lejon. Återigen känns det som ett ganska dåligt inslag i en dokumentär om Afrika. Helt ointressant för filmen.

Jag är lite svag för Gag Reels och dessa gör mig inte besviken. Roligast är det att se Barrymore bryta ihop totalt innan hon ska genomföra en scen.

I de borttagna scenerna får vi dels se olika varianter av olika scener, men också förlängningar av vissa andra scener. Det är visserligen lite roligt, men bidrar inte så mycket.

Det kanske förstör filmmagin lite, men i några klipp får vi se hur några av de lite ovanliga scenerna är gjorda. Bland dessa är strutsridningen och när Drew Barrymore flyger i luften efter en bil.. Återigen adderar det inte något till filmen, men det är ändå lite kul att se hur det går till bakom kameran. Detsamma gäller de småklipp där vi får träffa vissa av skådespelarna som gör några av de mindre rollerna eller klippet om att Drew Barrymore och Adam Sandler jobbat ihop igen. De är så korta och har egentligen inget kött på benen vilket gör dem ganska tråkiga att se på.

I ett litet längre klipp får vi följa med bakom kulisserna på inspelningen som gjordes i Georgia. Det är mer ihopsatt som en mindre dokumentär än de andra klippen även om det blir väldigt mycket uppstakande av information och väldigt lite upptäckande själv.


TRE SAKER

1. Det är exakt tio år sedan Barrymore och Sandler jobbade ihop sist.

2. I en scen sjunger Drew Barrymores karaktär och hon gör det också riktigt bra. Det är inte första gången Barrymore tar ton i en film, ett annat exempel är "Music and Lyrics".

3. Som ganska ofta i Sandlers filmer har han familjen med sig framför kameran. Både hans fru, två döttrar och mamma syns i filmen.


EMMA ÅKERLIND (2014-12-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin romantisk komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Romantisk komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2014
Bolag: Warner Bros.
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Extramaterial:
Safari, Adam and Drew: Back Together Again, Animals, Parasailing, Ostriches, Bella Thorne's Makeover, Herlihoops: Basketball Actor, Dick's Customer Service, Nickens, Georgia, Gag Reel
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA