Förutsägbart men småputtrigt charmigt

FILMEN

1996, när George Clooney spelade huvudrollen i den romantiska komedin "One Fine Day" ansåg han sig vara färdig med genren. Exakt samma år föddes Kaitlyn Dever som nu spelar hans dotter i - you guessed it - den romantiska komedin "Ticket to Paradise". Vad har fått Clooney att bryta sitt löfte? Jag vet inte, kanske chansen att slänga käft med Julia Roberts på nytt.

David (Clooney) och Georgia (Roberts) går knappt att ha i samma rum. I så fall så långt bort från varandra det bara går. För allas bästa. En gång i tiden var de gifta, men det höll inte mer än ett par år och sedan dess har tonen mellan dem varit minst sagt krispig. Det korta äktenskapet resulterade visserligen i dottern Lily (Dever) som i början av filmen avslutat sin juristutbildning och ska firas. Det får David och Georgia att i alla fall för ett ögonblick stå ut med varandra (knappt!). Nu väntar en välbehövlig semester på Bali för Lily och bästisen Wren (Billie Lourd).

Ingen hade förväntat sig att Lily skulle träffa drömprisen i paradiset. Tångfarmaren Gede (Maxime Bouttier) dyker upp som räddaren i nöden - bokstavligt talat - och det blir blixtförälskelse vid första ögonkastet. Så direkt och starkt att en dryg månad senare får David och Georgia en anledning till att träffas igen på planet till Bali eftersom de unga tu ska gifta sig. Inte om David och Georgia får bestämma. De är förstås färgade av sina egna usla erfarenheter, men det är väl ändå inte rimligt att deras dotter ska slänga bort sin långa (och dyra) utbildning på en man hon precis träffat? Nej, här gäller det för de två motpolerna att göra gemensam sak och stå stadigt vid varandras sida - och göra vad de kan för att rasera bröllopsplanerna.

Hur det går? Ja, gissa... Det här är ju en film som är 0 procent överraskande. Speciellt inte om man gjort misstaget av att se trailern som verkligen avslöjade allt. Men förutsägbart eller inte går det inte att känna att filmen ändå är lite småputtrigt charmig och trevlig. Man behöver inte anstränga hjärnan speciellt mycket när man ser filmen och det finns en och annan rolig scen att skratta åt. De gamla vännerna Roberts och Clooney har fin kemi sedan tidigare och de gör kanske sina insatser på mer rutin än känsla, men som sagt: det är ändå lite charmigt.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Detta är femte gången Julia Roberts och George Clooney spelar mot varandra. Senaste var i "Money Monster".

2. Filmen känns väldigt ofta som en ren reklamfilm för Bali, men den är huvudsakligen inspelad i Queensland, Australien.

3. Hört talas om "AARP Movies for Grownups Awards"? Det är ett filmpris instiftat av intresseorganisationen AARP som fokuserar på åldersgruppen 50+. Priset har funnits i drygt 20 år och lyfter fram filmer gjorda av och för folk över 50. "Ticket to Paradise" var nominerad i kategorin "Best Grownup Love Story" men vann alltså inte.


ANDERS JAKOBSON (2023-03-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin romantisk komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Romantisk komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2023
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 7.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA