Problem, problem och mer problem

FILMEN

Tjejerna (och killarna för den delen) i "Girls" är tillbaka för en femte omgång. Och mycket händer i deras liv nu. Hanna lägger skrivandet på hyllan för att jobba som lärare, något som går sådär. Marnie gifter sig med Desi, upptäcker att de inte fungerar ihop och skiljer sig. Jessa pluggar för att bli terapeut vilket nog skulle passa henne då hon förmodligen skulle ha lätt att förstå sina patienter. Shoshanna har flyttat till Japan och jobbar med marknadsföring och sällan har väl en karaktär passat bättre i Japan än Shoshanna.

Som sagt, mycket händer. Utöver allt detta har de även relationsproblem, föräldraproblem och andra problem. Serien skulle tappa mycket om våra vänner inte hade alla de problem de har. Det skulle bli ganska trist. Kastar vi dessutom in Adam, Ray och Elijah i mixen är kaoset ett faktum och man fyller lätt ut de tio avsnitten säsongen består av.

Jag gillar "Girls". Serien bygger på Lena Dunhams (Hanna) egna upplevelser, till viss del. Jag är helt övertygad om att hon fått embryot till en idé från något som hänt men sedan ändrat och lagt till för att det ska bli bra TV. Men det gör inget för det blir kul och underhållande. Sen kan man ju tycka vad man vill om nakenheten i serien. För naket finns det. Jag tror att det var typ ett avsnitt där ingen visade sitt kön eller sina bröst eller hade sex. Så det får man köpa. Jag tycker att det ibland blir lite mycket samtidigt som jag är rätt förvånad. Det är sällan man ser så mycket naket i en komisk dramaserie.

Men som sagt, serien är bra och den är underhållande. Jag gillar den och ser redan fram emot säsong sex som för övrigt blir seriens sista.


EXTRAMATERIALET

Vi får bortklippta scener och ett "Inside the episode" klipp till varje avsnitt. Här förklarar Lena hur avsnittet blev till och vad som ligger till grund för det.


TRE SAKER

1. Serien är extremt lättittad och det går snabbt att se en säsong.

2. För er som vill se säsong sex redan nu visas den på HBO.

3. Jag gillar Lenas pappa och hans problem med att komma ut som homosexuell.


HANS-ÅKE LILJA (2017-03-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin dramakomedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dramakomedi, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2017
Bolag: Warner Home Video
Tema: Kompletta tv-serier, HBO-original
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
Deleted & extended scenes, Inside the episodes
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (3/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA