Vi har hört och sett det förut

FILMEN

Otaliga är de filmer där huvudpersonen är blind eller på annat sätt har nedsatt förmåga att uppfatta saker och ting som händer men som trots detta blir vittne till ett brott, i det här fallet ett mord. Här är det den blinda pianisten Sofia som hör hur grannarna ovanför bråkar vilket till slut leder till att grannen Veroniques faller från balkongen ner i asfalten ovanför. Frågan nu är om hon kan identifiera mördaren bara genom det hon hört, om hon vill det och om offrets far, Zoran Radic, en serbisk affärsman som är anklagad för folkmord under Bosnienkriget har något med det hela att göra.

Jag måste erkänna att jag först tyckte att filmen verkade lovande men ju mer jag såg av den desto mer krånglade man till det. Dessutom utvecklades det hela till något som kändes väldigt överdrivet och man får ganska snart problem med trovärdigheten. Men trots det sitter man som tittare och undrar över vad som ska hända och hur allt hänger ihop.

När det gäller skådespelarna så är det Natalie Dormer som man känner igen. Alla ni som sett "Game of Thrones" känner igen henne som Margaery Tyrell. Resten av skådespelarna är för mig mer eller mindre okända men det gör ett godkänt jobb. Så med andra ord borde detta vara en bra film men den känns lång, krånglig och till viss del rätt ointressant. Jag kan inte sätta fingret på vad man gör fel men det fungerar helt enkelt inte.


EXTRAMATERIALET

Lite intervjuer bjuds vi på men det är allt.


TRE SAKER

1. Jag gillar att Sofia inte tänder när hon kommer hem. Hon är ju trots allt blind.

2. Det finns faktiskt två skådespelare till i filmen som synts i "Game of Thrones". James Cosmo och Ed Skrein.

3. Filmen har en twist men den var inte så värst svår att förutse…


HANS-ÅKE LILJA (2018-07-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2018
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Extramaterial:
Intervjuer
RECENSERAT DENNA DAG (24/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA