Inget för den vane skräckkonsumenten

FILMEN

Att göra slasherfilmer i modern tid är ju ett snudd på omöjligt projekt. Vad kan man göra som inte gjorts tidigare? Inte så mycket och filmskaparna får bara hoppas att de som ser deras film helt enkelt inte har sett några slasherfilmer tidigare. Helst inte en enda. Om så är fallet lär "He's Out There" landa perfekt hos den skräcksugne. För den vane skräckkonsumenten blir det 90 välbekanta minuter.

Eller kanske inte riktigt, men jag får återkomma till det.

En familj bestående av mamma Laura (Yvonne Strahovski), pappa Shawn (Justin Bruening) och döttrarna Kayla (Anna Pniowsky) och Maddie (Abigail Pniowsky) gör sig redo att åka till sitt sommarhus på landet många timmar bort. Men det blir bara Laura och döttrarna som åker då Shawn behöver avsluta ett jobb för att ansluta senare. Väl på plats i stugan i skogen (...) dröjer det inte länge innan stämningen går från gemytlig till vidrig. När ena flickan blir sjuk på natten visar det sig att hon ätit en förgiftad cupcake som de hittat i skogen (!) och den som ligger bakom det hela är en maskerad psykopat som har oändligt med tid åt att trakassera familjen med allt från fällor och hotfulla situationer till hemmagjorda barnböcker (!) och blodigt våld.

Ja, jag har redan gjort mig lite rolig åt vissa av egenskaperna hos denna generiska slashermördare och om man gillar att leta plotthål kan man spela bingo under filmens gång. Det är bara att tugga i sig att saker och ting inte går ihop.

Det som ändå gör att det finns något uns av originalitet i filmen är den avslutande kvarten. De här filmerna brukar vanligtvis sluta på ungefär samma vis, och det gör kanske den här också, men innan dess känns det ändå som den vill något annat.

Med det sagt finns det i alla fall någon sorts ambition inbakad i filmen att göra något som sticker ut, men med tanke på att resten av filmen är i princip upprepningar av sådant man sett i mängder av tidigare slasherfilmer blir "He's Out There" mest en stor gäspning.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Regissören Quinn Lasher har ett i övrigt tomt cv när det kommer till film. Det sägs att anledningen till att filmen inte fick den planerade bioreleasen var Lashers totala brist på tidigare meriter när han tog över regissörsstolen från en betydligt mer erfaren figur.

2. Manusförfattaren Mike Scannell har lite mer, men dock inga manus. "He's Out There" är hans första.

3. Den bästa moderna slasherfilmsvarianten jag sett under de senaste åren är "Hush". Den rekommenderar jag varmt.


ANDERS JAKOBSON (2020-10-30)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: SF Anytime
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (9/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA