Psykopat och den perfekta grannen

FILMEN

"Blood Stains", som för övrigt är en ganska missvisande titel, är en thriller i vilken vi får se en katt och råtta-lek när den är som bäst. Råttan är här Lauren Kessler, barnboksförfattaren som flyttar in i ett nytt hus med sin far efter att hennes dotter omkommit i en bilolycka. Katten är Brian Ellis, grannen som Lauren faller för.

När Lauren och hennes pappa Stan, som för övrigt spelas mycket bra av Daniel J. Travanti (Kapten Frank Furillo i "Spanarna på Hillstreet") flyttar in i huset vet de inte att den förre ägaren mördades i gästhuset och att hans fru nu sitter inspärrad, dömd för att ha mördat sin man. Lauren blir förskräckt medan Stan som är gammal åklagare blir mer intresserad och börjar nysta i vad som egentligen hände.

Det visar sig att mördaren och den trevligt grannen Brian, som Lauren nu inlett en kärleksaffär med, är en och samma person. Detta avslöjas rätt tidigt i filmen vilket gör det hela rätt intressant. Vi vet men inte Lauren och Stan… eller någon annan heller för den delen. Frågan nu är om de hinner lista ut det i tid eller om även de ska bli Brians offer…

Gary Hudson som spelar Brian gör en jätteinsats. Han ger verkligen intrycket av att vara en komplett psykopat. Scenerna när han talar med sin döda fru är otroligt bra och då speciellt när Lauren är med.

Barbara Niven som Lauren är OK men inte så mycket mer. Hon ser hela tiden ut att vara på gränsen att spela över och det känns ofta lite påklistrat. Lisa Zane däremot gör riktigt bra ifrån sig som Brians döda fru Roxanne.

Filmens slut är lite speciellt. Det är inte dåligt utan snarare tvärt om men det kommer lite plötsligt och är inte så spektakulärt som jag väntade mig att det skulle vara. Det är dock effektivt och fräscht…men som sagt, oväntat.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet lämnar en hel del att önska. Det som finns är biografier över några av de inblandade men det är också allt. Det finns även några trailers men dock inte för själva huvudfilmen…


TRE SAKER

1. Det är otroligt kul att se Daniel J. Travanti igen. Jag har inte sett speciellt mycket av honom efter "Spanarna på Hill Street" och han har åldrats rätt mycket sedan dess… dock på ett värdigt sätt.

2. I USA hade filmen premiär på TV med titeln "Murder in My House" vilket jag tycker är en bättre titel än den DVD-titel den senare fick och som den även fått här i Sverige, "Blood Stains".

3. Det är rätt intressant att man på omslaget har titeln "Blood Stains" medan man på själva skivan har "Murder in My House" i stora bokstäver. Känns lite förvirrande.


HANS-ÅKE LILJA (2006-12-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: Pan Vision
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: 16:9
Extramaterial:
Biografier
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA