Anders Jakobsons blogg

marvel presenterar phase 4
Postad: 2019-07-23 22:16:41

Under helgens Comic-Con utannonserade Marvel Studios hela sin Phase 4 i sitt filmiska universum (MCU). Det var en del väntat och en del oväntat. Totalt tio titlar finns i fasen som sträcker sig över 2020-2021 och därefter kommer Phase 5 som redan är en god väg på planeringsstadiet. Det man kan konstatera är att det är en rejäl omskakning i universumet sedan ”Avengers: Endgame” och att det saknas en ny Avengers-film i slutet av fasen. Sannolikt är Avengers så som vi är vana att se dem ett minne blott.

Viss spoilervarning, då det händer en hel del i ”Avengers: Endgame” som borde göra vissa av de titlar som utannonserats omöjliga.”Black Widow” (1/5 2020) och ”The Eternals” (6/11 2020)

Att Scarlett Johansson skulle få sin egen solofilm har varit känt länge. Nu fick vi reda på att den utspelar sig efter "Captain America: Civil War" och många av de frågetecken som funnits kring Black Widows bakgrund kommer nu förhoppningsvis att rätas ut.

The Eternals är namnet på några uråldriga gudaliknande figurer som funnits på jorden i 35 000 år och alltså funnits med någonstans i bakgrunden i allt de vi sett redan. Här är ett rejält kliv in i den kosmiska aspekten av Marveluniversumet och jag känner mig en smula orolig. Men det gjorde jag när Guardians of the Galaxy kom på tal för några år sedan och det blev ju bra. Skådespelarna i filmen är spännande: Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Salma Hayek, Brian Tyree Henry och Lauren Ridloff för att nämna några.”The Falcon and the Winter Soldier” (hösten 2020) och ”Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” (12/2 2021)

”The Falcon and the Winter Soldier” är den första originalserien för Disney+ som Marvel pytsar ut - av många! Det känns spontat som det som är mest gamla Avengers av det som bjuds då jag antar att serien tar vid där ”Avengers: Endgame” slutade, det vill säga när Falcon fick en viss present… I dagsläget vet jag inte om eller hur Disney+ kommer att kunna ses i Sverige men jag håller tummarna för att det är på ett enkelt vis.

Shang-Chi är en 70-talsserie som skapades i efterskvalpet av ”Enter the Dragons” framgångar och kommer alltså att vidga MCU österut. Filmen kommer att innehålla den riktiga Mandarin ("Iron Man 3" och titelns ”Ten Rings” är en terroristorganisation som nämndes redan i första "Iron Man".”WandaVision” (våren 2021) och ”Loki” (våren 2021)

Ytterligare två Disney+-original som spinner vidare på ”Avengers: Endgame”. Här är det dock lite knepigt eftersom vissa av karaktärerna inte finns för tillfället. Som Vision, och Loki är ju den onda varianten av karaktären från en annan tidslinje. Spännande. I ”WandaVision” kommer även en karaktär från "Captain Marvel" att medverka och Wanda Maximoff/Scarlet Witchs utveckling i serien kommer att ha en direkt koppling till nästa långfilm…”Doctor Strange and the Multiverse of Madness” (7/5 2021) och ”What if…?” (sommaren 2021)

Den andra Doctor Strange-filmen beskrivs som MCU:s första otäcka film i vilken Scarlet Witch alltså kommer att medverka. Riktigt intressant och lovande, vilket jag inte kan säga om Disney+-serien ”What if…?” som är en animerad serie med ”tänk om”-scenarion med ”roliga alternativa händelser”. Känns måttligt kul. Det som dock är roligt är att 25 Marvelskådisar kommer att vara med med sina röster, vilket kan göra att vi träffar vissa gamla bekanta på nytt.”Hawkeye” (hösten 2021) och ”Thor: Love and Thunder” (5/11 2021)

Ytterligare en post-Avengers-serie för Disney+ med bågskytten Hawkeye. Kan fungera för den karaktären. I den fjärde Thor-filmen kommer dock något intressant att hända - Thor kommer att bli kvinna, och det är Natalie Portmans Jane Foster kommer på något vis att vara värdig att lyfta Mjölner. Denna storyline är plockad från serievärlden och känns som en kul vändning i franchisen. Det spekuleras i att Guardians of the Galaxy kommer att vara med i filmen i och med att senast vi såg Thor så var han tillsammans med dem.

Och där slutar Phase 4 med totalt fem biofilmer och fem streamingserier. Marvel utannonserade fler titlar där en reboot på Blade-franchisen med Oscarsvinnande Mahershala Ali i huvudrollen stack ut lite extra. Annat på gång är ”Black Panther 2”, ”Captain Marvel 2”, ”Guardians of the Galaxy Vol. 3” och ett MCU-omtag på ”Fantastic Four” som ska ”ta upp Marvels första familj till den plattform och den nivå de förtjänar” som Kevin Feige uttryckte det. Även ”X-Men” kan vara på väg in i MCU på något vis i Phase 5.

Mycket kan ju hända. En tredje Spider-Man-film borde vara given och om man tittar tillbaka på utannonseringen av Phase 3 för fem år sedan blev det en del omstuvningar och förändringar. Hur det än blir är det ett stadigt kliv in i framtiden Marvel tar med sitt maffiga Phase 4-program.


anders jakobson

<< Juli 2019 >>
Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (11/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA