Tråkig, tråkigare, ”Phone Sex”

FILMEN

"Phone Sex" är förmodligen den tråkigaste filmen jag sett. Jo, det är faktiskt sant. Jag tycker till och med att det är en överdrift att kalla det för en film. Låt mig förklara…

Vad Steve Balderson gjort är att han har låtit kända och okända skådespelare, porrstjärnor, punkrockare, författare, filmmakare, TV-personligheter och vänner ringa en telefonsvarare och under 60 sekunder svar på frågan vad som är sexigt.

Sen spelar han upp detta ackompanjerat av diverse mer eller mindre fantasifulla bilder och kallar det för en film. Filmens omslag går till och med så långt att de kallar filmen för provokativ. Själv tycker jag bara att den är tråkig.

Man får känslan av att Balderson velat göra något nyskapande när han gjorde "Phone Sex" och så till vida att jag inte sett något liknande har han ju lyckats. Det närmsta jag kommer är dessa öppna spisar eller akvarium som finns på DVD. De som ska gå lite i bakgrunden och som man egentligen inte ska sitta och titta på. Kanske är det så Balderson vill att man sak använda "Phone Sex", lite som en radio som står och går i bakgrunden?

Det finns faktiskt instruktioner på omslaget som tyder på det. Dessa lyder:

1. Bjud in dina vänner
2. Sätt på soft musik
3. Sänk ljuset
4. Bjud på cocktails och hors d’oeuvres
5. Starta "Phone Sex"
6. Mingla
7. Börja om från början

Kanske gjorde jag felet att jag bara satte mig i soffan för att titta? Hur som helst blev jag snabbt uttråkad.


EXTRAMATERIALET

Filmen har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Omslaget till filmen är rätt snyggt. Tyvärr får det upp ens förhoppningar för filmen vilket inte känns så bra för i ärlighetens namn tror jag aldrig jag blivit så uttråkad av en "film" som av "Phone Sex". Förmodligen för att jag gjorde fel och såg den som en vanlig film men ändå…

2. Kanske hade det blivit lite intressantare om de gjort så man kunde gå in och välja en speciell person att lyssna på. Nu finns det inte än ett register som man kan leta sig fram med hjälp av.

3. De saker som personerna tycker är sexigt sträcker sig från karlar som rakar sig, till sommarklänningar och allt där emellan. Väldigt mycket är sådant som jag personligen inte tycker är ett dugg sexigt.


HANS-ÅKE LILJA (2007-02-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin dokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokumentär
Format: DVD
Region: 0
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Njutafilms
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (29/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA