Hem med hemligheter

FILMEN

Meera Parsons (Freida Pinto) och hennes man Henry (Logan Marshall-Green) har flyttat från stressen i Boston till en liten småstad på andra sidan USA. Där har de gjort ett rejält avtryck genom att bygga en otrolig villa som verkligen tar för sig. Henry är arkitekt så han har gjort det mesta själv med viss lokal arbetskraft. Han är väldigt angelägen om Meera ska ha det så bra som möjligt. Hon har nämligen kommit ut på den positiva sidan av en cancerbehandling, men det finns alltid en risk och en oro att cancern ska komma tillbaka.

Den oron byts mot en annan när paret kommer hem en kväll och inser att de blivit utsatta för ett inbrott. Tjuvarna har gått hårt åt hemmet men inte stulit speciellt mycket. Polisen undrar varför Henry byggt ett så enormt hus utan att installera ett larm, och det är ju en vettig fråga.

Inbrottet var bara en liten försmak för kort därefter kommer tjuvarna tillbaka samtidigt som paret är i huset. Situationen blir farlig och våldsam, men slutar med att Henry skjuter inbrottstjuvarna i självförsvar mitt framför Meera. I efterspelet kommer det fram information om tjuvarna som börjar sätta griller i Meeras huvud, något som snabbt förvärras när Henry börjar bete sig på ett märkligt sätt. Kan inbrottet på något vis vara personligt?

"Intrusion" är i grund och botten en dussinthriller som är hyfsat enkel att genomskåda. Under första hälften känns den till råga på allt lite planlös, men sen ska jag glädjande nog konstatera att den tar sig och blir lite spännande av bara farten. Men den landar förstås där jag redan listat ut att den ska landa och därmed är dussinstämpeln motiverad.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Manuset är skrivet av Chris Sparling som bland annat gjort "Buried", "ATM" och "Greenland" tidigare.

2. Filmen är inspelad i New Mexico, i Albuquerque och Corrales. Detta är ju en stat som populariserats via "Breaking Bad" och i en sekvens när en bil färdas i New Mexicos karga landskap spelas musik som låter väldigt mycket "Breaking Bad". Lite väl uppenbart.

3. Filmens tagline är "The Quietest Towns Hide the Darkest Secrets". Dussinfilm, var det...


ANDERS JAKOBSON (2021-10-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
RECENSERAT DENNA DAG (6/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA