Uppföljaren som är sin egen film

FILMEN

"Don’t Breathe 2" hade lika gärna kunnat heta något annat utan siffran två i titeln. Den följer nämligen inte sin föregångare speciellt bra. Det enda den har gemensamt med den är Stephen Langs karaktär "Den blinde mannen" och att han är just blind. Den här gången blir den blinde mannen attackerad av ett gäng män som är ute efter hans dotter. Det har varit lite antydningar om att det härjar någon som mördar folk och tar deras organ och man kan inte låta bli att undra om detta är samma gäng och om det finns någon speciell anledning till att de är ute efter just hans dotter Phoenix…

Över lag känns handlingen rätt överdriven och det känns lite som om man vill att filmen ska utspela sig lite i framtiden men å andra sidan finns det inget som tyder på att den gör det så det blir lite underligt och överdrivet. Men å andra sidan fungerar den om man ser den som en actionfilm med en blind snubbe som är bra på att försvara sig. Men att kalla den en uppföljare till första filmen är att ta i.

Skådespelarinsatserna är godkända även om ingen av dem kommer få någon Oscar för vad de gör här. Man har fått med en liten twist angående vem som är vem och hur allt hänger ihop som man ändå kan köpa även om mycket känns överdrivet. Men hur som helst, är det action man är ute efter så fungerar den och bjuder på dryga 90 minuters underhållning.


EXTRAMATERIALET

Vi får tre kortare filmer om hur man spelade in filmen och dessutom ett alternativt slut som mest känns som samma men med en liten extra scen. Inget revolutionerande med andra ord.


TRE SAKER

1. Den blinde mannens namn är Norman Nordstrom.

2. Stephen Lang spelar blind bra.

3. Andra filmen är mindre motbjudande än första.


HANS-ÅKE LILJA (2022-03-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2022
Bolag: SF
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Extramaterial:
Tre featurettes och kommentarspår.
RECENSERAT DENNA DAG (4/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA