Kul film om föräldrar som dödar sina barn

FILMEN

Mamma och pappa, personerna som du alltid kan lita på. Eller borde kunna lita på i alla fall. Men vad händer om du inte kan lita på dem? Vad händer om de helt plötsligt vill döda dig och inte ger upp förrän de lyckats?

Det är vad som händer i filmen "Mom and Dad". Helt plötsligt och utan förklaring eller förvarning så ger sig föräldrar på sina barn. Men bara sina egna barn, inga andra. Vi vet inte varför eller hur de ska stoppas.

Vi får följa Carly och Josh (Anne Winters och Zackary Arthur) när de helt och hållet utan förvarning blir attackerade av sina föräldrar Brent och Kendall (Nicolas Cage och Selma Blair). Till en början är de lika frågande som alla andra till vad som händer men de inser snart att de måste skydda sig. Att det inte går att tala föräldrarna till rätta utan nu gäller det att fly eller dö.

Filmen pendlar mellan skräck och komedi. Den är ganska grym i vissa scener för att även vara lite rolig i andra. Men i botten är det en skräckis som är ganska blodig. Både Nicolas Cage och Selma Blair gör de mordiska föräldrarna riktigt bra. Speciellt Cage som på senare tid känts lite trött lever här upp när han får chansen att spela ut hela sitt register.

"Mom and Dad" är riktigt underhållande och man lyckas till och med få till en liten twist på slutet som gör att filmen blir ännu bättre. Perfekt blandning av skräck och humor, men riktigt bra skådespelare.


EXTRAMATERIALET

Vi bjuds på en frågestund med skådisarna och regissören. Lite halvkul.


TRE SAKER

1. Som sagt är Nicholas Cage riktigt bra här.

2. Jag gillar att man gör en skräck/komedi om något så tabubelagt som föräldrar som dödar sina egna barn.

3. Filmen är bara 86 minuter men känns precis lagom.


HANS-ÅKE LILJA (2018-05-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (19/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA