Tills döden håller dem samman

FILMEN

"Tills döden skiljer er åt" brukar det heta när man gifter sig. Här får vi en lite annorlunda twist på det. Megan Fox spelar Emma som är gift med Mark (spelad av Eoin Macken). De har varit gifta i elva år och samma dag som de firar sin bröllopsdag avslutar Emma ett längre förhållande hon haft med Tom (spelad av Ami Ameen). Äktenskapet är ett som ser ut att vara dött men Tom slår på stort och bjuder först ut Emma på middag och sen överraskar han med att ta henne till deras ödsliga sommarstuga. De har en trevligt kväll men morgonen därpå börjar Emmas mardröm. Hon vaknar av att Tom kedjat ihop dem med handklovar precis innan han skjuter sig själv i huvudet…

Emma sitter nu fastkedjad med liket av sin man ute i en stuga, mitt i vintern, utan något sätt att ta sig därifrån och det är bara början. Megan Fox gör rollen bra och jag gillar upplägget. Ni som sett filmen "Geralds lek" kommer att känna igen vibbarna även om upplägget är annorlunda här.

Ska man klaga på något är det kanske att filmen är lite överdriven (till och med för den här typen av filmer) och då framförallt slutet. Där hade man kunnat tona ner det hela lite så hade det blivit ett bättre och mer realistiskt slut. Men, på det stora hela en helt okej film som underhåller.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det där med att frysa beroende på hur mycket kläder man har på sig får man ta med en nypa salt i "Till Death".

2. Med tanke på likheterna filmen har med "Geralds lek" som bygger på en bok av Stephen King är det omöjligt att inte tänka på honom när man ser regissörens namn; S.K. Dale…eller är det bara jag?

3. Att byta kläder med någon man sitter ihopkopplad med verkar vara enklare än man kan tro…i alla fall i den här filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2022-05-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2022
Bolag: Scanbox
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (5/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA