Kan en docka vara skrämmande?

FILMEN

Uppenbarligen finns det en publik. Det har ju gjorts ett antal filmer och nu har det blivit dags för en TV-serie. Här dyker Chucky upp och genast försöker han få Jake (som är den som hittar honom först) att döda. När inte det går dödar han Jakes pappa och det är bara början. Chucky själv räknar sina kills i slutet av filmen och kommer upp i inte mindre än 21 stycken.

Serien lider dock att två stora problem. Det första är att det inte blir skrämmande. Det spelar ingen roll att han har en rätt cool röst och att han är totalt oberörd över att han precis dödat någon. Han är fortfarande en docka och han ser rätt fjantig ut. Jag vill att han ska vara skrämmande men det fungerar inte.

Det andra och värsta är skådespelarna. De är riktigt usla och speciellt Zackary Arthur som spelar Jake Wheeler. Han kan inte skådespela om så hans liv hänger på det. Han är faktiskt rent usel och då är jag i snällaste laget. De andra är rätt dåliga även de men jämfört med Zackary är de en fröjd att se.

Serien var tuff att ta sig igenom och inte speciellt kul att se men jag tog mig igenom den och nu har jag sett den. Har ni inte sett den så kan ni låta bli och se något annat i stället. Det önskar jag att jag gjort.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Stadens borgmästare är en minst sagt underlig person.

2. Nick Fisher gör nu rösten åt Chucky.

3. Serien är redan klar för en andra säsong…suck…


HANS-ÅKE LILJA (2022-01-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: CMORE
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
RECENSERAT DENNA DAG (23/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA