En avslutande tillbakablick

FILMEN

Säsong sju av "Ray Donovan" blev den sista säsongen och nu två år senare kommer den avslutande filmen som knyter ihop allt. Vi får här se hur Ray började sin karriär som fixaren som kan ordna allt och framför allt fixa alla typer av misstag som andra gör. Som en röd tråd genom alla säsonger går hans agg mot pappa Mickey och här får vi se hur även det började.

Filmen tar vid direkt där säsong sju slutade och blandas upp med massor av tillbakablickar från när Ray var yngre. Vi ser bland annat Bill Heck som en ung Mickey och han gör det riktigt bra. Man tror verkligen att det är en yngre variant av Jon Voights version av Mickey. Den yngre Ray spelas av Chris Gray och även han gör ett riktigt bra jobb. Vi ser hur han träffar Abby och vi får en förståelse för varför allt blivit som det blivit.

Jag är mycket nöjd med denna avslutningsfilm. Jag tycker man förklarar varför och samtidigt avslutar historien om Ray på ett värdigt sätt. Man knyter ihop säcken så att säga samtidigt som yngre versioner av karaktärer som vi känner igen från serien dyker upp. Dessutom behåller man den dystra känslan som präglat de sju säsongerna av serien. Mycket bra.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Mycket bra att man fick till denna film som avslutning.

2. Den 4 februari 2020 la Showtime ner serien och den 24 februari annonserade man att det skulle komma en film.

3. Jag kommer sakna Ray.


HANS-ÅKE LILJA (2022-03-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (13/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
THRILLERNA