Mr Bi(n)

FILMEN

Kortast tänkbara plottbeskrivning: Rowan Atkinson spelar en man som vaktar ett lyxhus och blir störd av ett bi. Det blir totalt kaos omedelbart. När jag såg trailern för "Man vs. Bee" kunde jag inte förstå hur detta dragits ut till att bli en tv-serie, och det har det inte heller. I alla fall inte en traditionell sådan. Merparten av de nio avsnitten är runt tio minuter långa och i sin helhet tar det inte speciellt mycket längre tid än att se en långfilm för att ta sig igenom serien och i ärlighetens namn förstår jag inte varför den inte presenterades som en långfilm.

Atkinsons karaktär är Trevor. En nyskild strulputte som precis fått jobb på en firma som vaktar hus när deras ägare är borta. Detta är Trevors första uppdrag och han hamnar i ett riktigt lyxhus fyllt av svindyr konst, fina böcker, extrema lyxbilar, komplicerade system för så väl alarm som kök och badrum och dessutom en hungrig hund som enbart får äta sin specifika mat annars blir det... skit av alltihop.

Men Trevor är inte ensam i sitt uppdrag. Med honom direkt från start är ett litet bi, humla om man ska vara exakt, som irriterar och stökar till och som han definitivt inte blir av med. Redan i filmens inledning har vi sett att det inte slutar speciellt bra för Trevor och det blir fullt kaos från minut ett.

Vi har ju sett Atkinson klanta till det på liknande vis som Mr Bean eller Johnny English och om man tycker att det är höjden av underhållning så lär man älska "Man vs. Bee". Själv upplevde jag serien som väldigt förutsägbar och de stora skratten lyser med sin frånvaro.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Den enda scenen som jag skrattar till åt lite grann är när biet tagit sig in i Trevors byxor precis som en polis ringer på dörren. Snarare än att säga som det är försöker Trevor låtsas som ingenting och gör i stället väldigt olämpliga rörelser. Att polisen sedan spelas av Tom Basden (Ricky Gervais chef i "After Life") gör att det blir extra obekvämt.

2. Miele har nog tryckt in en del pengar i serien då alla lyxprylar kommer från dem. Av en ren händelse är "miele" italienska för honung.

3. Rowan Atkinson har hittat på serien tillsammans med Will Davies som även varit inblandad i "Johnny English"-filmerna.


ANDERS JAKOBSON (2022-06-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
RECENSERAT DENNA DAG (16/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA