Från TV till scenen

FILMEN

Conan O’Brian har säkert de flesta sett på TV och när Jay Leno skulle gå i pension var han den som skulle ta över "The Tonight Show". Tyvärr gick det inget vidare, Leno fick en ny show och Conan fick ta midnattstiden om han ville fortsätta. Det ville han inte och NBC köpte ut honom. Han fick en hög pengar för det men fick då heller inte visa sig på TV under det närmaste sex månaderna. I stället gav han sig ut på turné. Han kallade den för "Legally prohibited from being funny on television tour" och det blev hans hämnd på sina tidigare arbetsgivare.

I filmen "Conan O’Brien can’t stop" får vi följa honom under turnén. Vi får se hur idén till den föds, hur man repeterar och sen hur turnén går. Och det är rätt intressant att se hur det går till bakom scenen. Conan känns i alla fall rätt äkta och det är inte alltid han gillar det han gör. Han känner sig utnyttjad och alla vill ha någon av från honom.

Conan själv är ju lite speciell och det är inte alltid han är så trevlig men som han säger själv så lindar han ofta in sina elakheter i skämt och på så sätt kan han faktiskt vara rätt otrevlig utan att man riktigt märker hur otrevlig han egentligen är. Om detta är en bra eller dålig egenskap låter jag var och en komma fram till.

Det som känns lite jobbigt är att Conan i min mening är bättre här än han var i sitt TV-program och det kanske visar på att TV-cheferna gjorde rätt när de plockade bort honom. Och frågan är vad han ska göra nu? Ska han fortsätta uppträda med turnéer eller ska han försöka få ett nytt program? Ja, jag vet inte men vad det än blir hoppas jag att han gör en bakomfilm för detta är nog det bästa Conan gjort, enligt mig.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Conan är rätt begåvad. Han kan både skämta, dansa och sjunga.

2. Sona, Conans assistent, har det inte lätt. Hon får verkligen slita.

3. Den här filmen var mycket mer underhållande än jag trodde den skulle vara. Tack för det.


HANS-ÅKE LILJA (2012-03-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin dokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokumentär
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Warner Home Video
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (30/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA