Dags för nästa nivå

FILMEN

Då var det dags att återvända ytterligare en gång till TV-spelens värld. Lite tid har passerat sedan förra filmen och julen närmar sig. Spencer börjar tvivla på sig själv och sitt förhållande med Martha. Är han den coola killen som hon förväntar sig eller var det bara i spelet? När han besöker sin mamma över julledigheten bor även hans morfar där för att vila upp sig efter en höftoperation. Han i sin tur har en konflikt med sin tidigare kollega Milo.

När Spencer inte dyker upp till återföreningsbrunchen med Martha, Fridge och Bethany åker de hem till honom men det enda de hittar är en trasig version av Jumani-spelet. Spencer har återvänt och de ser ingen annan utväg än att ge sig av efter honom för att hämta hem honom. Problemet är bara att Spencers morfar och Milo på något sätt också åker med in i spelet.

"Jumanji - The Next Level" är grovt sett samma film som den förra men ändå helt annorlunda. Handlingen påminner om den i förra filmen i den meningen att de måste lösa spelet för att komma hem, men nu är det ett helt annat äventyr. Men bara det hade inte varit nog. Nu blandar man in två andra karaktärer och låter dessutom alla utom en av karaktärerna hamna i andra avatarer, vilket ställer till det hela.

Jag gillar filmen. Jag gillar upplägget, jag gillar skådespelarna och jag gillar manuset. Jag hoppas det blir ytterligare en film för jag tror man kan klämma ut en film till utan att det blir samma och långtråkigt. Men ska det bli av är det viktigt att kärnskådespelarna kommer tillbaka. Lägg gärna till några, men ta inte bort någon.


EXTRAMATERIALET

Vi får en massa bakom kulisserna-filmer som visar hur man spelade in filmen (väldigt mycket greenscreens) och även höra skådespelarna och filmskaparna berätta om hur man kom på idén om att låta karaktärerna återvända till spelet, men ändå inte på samma sätt eller som samma avatarer som sist.


TRE SAKER

1. Jag gillar de icke spelbara karaktärerna som bara har ett begränsat antal repliker att välja mellan.

2. Både Dwayne Johnson och Kevin Hart har verkligen fångat upp Danny DeVito och Danny Glovers drag vilket gör att man verkligen tror att det är dem i avatarerna.

3. Bebe Neuwirth spelar Nora både i denna film och originalet från 1995.


HANS-ÅKE LILJA (2020-04-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2020
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Extramaterial:
Body Swapping, Back Together, Reuniting the cast, Level up, Gag Reel and more...
RECENSERAT DENNA DAG (30/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA