Tre starka kvinnor styr handlingen…

FILMEN

En gammal man kommer in på banken och tar ut alla sina pengar. Dagen innan har han blivit förbaskad på banken för att de inte givit honom en ny bankbok (att dessa inte används längre bryr han sig inte om) och har därför nu bestämt sig för att ta ut alla sina pengar - vilket visar sig vara 20 miljoner kronor. Han får som han vill men dagen därpå hittas han förgiftad och av pengarna finns inte ett spår. Detta är inledningen på den 10:e Wallanderfilmen. Titeln är "Luftslottet" och anspelar på det supermoderna höghus som ligger granne med den gamle mannens ruckel till bostad. Alla i det fina huset ville att mannen (med sina hundar som bajsade överallt) skulle försvinna men ingen vet något om hans död...

Alla i huset har alltså motiv att mörda den gamle mannen och när Wallander och gänget undersöker saken visar det sig finnas en hel del saker de boende inte vill prata om. Sakta men säkert hittar Wallander och de övriga fler och fler ledtrådar till vad som hänt och den här gången räknade även jag ut vem den skyldige var innan det avslöjades.

Alla de vanliga karaktärerna, som vi vant oss vid, är tillbaka och vi får även se Regina Lund som en av de kvinnor som bor i huset. Alla gör vad som förväntas av dem och Regina är även hon väldigt bra. Hon spelar den sårade frun som gör allt för att dölja att något i hennes är fel.

Filmen i sig är långt ifrån den mest actionspäckade i serien men den berättar en intressant historia som rullas upp mer och mer allt eftersom filmen fortgår och den här gången är det de lite finare människorna som även är de elakaste.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av biografier över skådespelarna, samma bakom kulisserna film som varit med några gånger nu. Och så får vi förstås den obligatoriska trailern för nästa film i ordningen.


TRE SAKER

1. Jag kan inte låta bli att fundera på var gubben tänkte lägga sina 20 miljoner. Det är en och annan sedel nämligen.

2. Även Malin Berghagen dyker upp i rollen som en av de boende i höghuset.

3. Detta är film 10 av de 13 som spelades in i första omgången och om inte förr så hoppas jag de fixar till en ny bakom kulisserna-film till den 14:e filmen för den som finns med nu börjar bli lite tjatig…


HANS-ÅKE LILJA (2006-08-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (39)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: SF
Tema: Wallander
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Bakomfilm, Biografier & Trailer på kommande Wallander-film, Blodsband
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
THRILLERNA