Gammal kärlek rostar aldrig…

FILMEN

"Blodsband" är den elfte filmen om Wallander och faktiskt även en av de bästa. Kurt och de andra undersöker en båt där man misstänker att en kvinna mördats. Man har visserligen inget lik men väl en väldigt blodig båt. Via en älskare till den försvunna kvinna som man misstänker att blodet kommer från går spåren till en hästgård och Kurt och de andra åker dit för att förhöra den mördade kvinnans älskare, Micke Pettersson. Han bor där på gården (som även är ett kollektiv) tillsammans med sin fru och en hel del andra inneboende och direkt får man en känsla av att något är galet där.

Det står rätt snart klart att de på gården vet mer än de berättar för polisen och det försvårar ju naturligtvis. Men så när en av kvinnorna på gården brutalt skjuts i huvudet när hon är ute och ger djuren vatten samtidigt som mördaren visar den att ett av barnen är näst på tur börjar de dock berätta vad de vet.

Det hela blir heller inte bättre av att en av de som bor på gården, Oskar, är en tidigare pojkvän till Linda. Och ni vet vad man säger, gammal kärlek rostar aldrig. Linda blir med andra ord mer känslomässigt involverad än hon borde och det hela blir kanske inte bättre när Kurt ber henne försöka luska ut något från den forne pojkvännen.

Jag gillar "Blodsband" och tycker att den berättar en bra historia. Man kan lätt vara med och gissa vem som är mördaren, även om det inte var så lätt till en början. Dessutom funkar samspelet mellan Linda och Stefan riktigt bra. Just historien mellan de två tar extra fart när det visar sig att Lindas före detta pojkvän är en av de som bor på gården. Linda blommar upp och Stefan blir svartsjuk och trumpen och just detta gör ju att det händer något i deras redan nu ansträngda relation vilket är bra.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är detsamma som det varit på de senaste filmerna. En bakom kulisserna-film (samma bakomfilm för övrigt), biografier och en trailer för nästa film.


TRE SAKER

1. Stefan lyckas genom att skjuta ett enda skott mot en motorcykel få denne att explodera. Utan att vara någon expert så känns det lite överdrivet.

2. På baksidan av DVD-omslaget strå det att Kurt kräver att Linda ska hålla sig utanför utredningen i och med att Oskar är hennes före detta pojkvän. I filmen är det precis tvärt om. Det verkar med andra ord som om baksidestextskrivaren inte sett filmen.

3. Linda och Oskar träffades när Linda behandlades för depression, ett ämne som innan denna film fallit i glömska.


HANS-ÅKE LILJA (2006-10-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (39)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: SF
Tema: Wallander
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Bakomfilm, Biografier & Trailer på kommande Wallanderfilm: Hemligheten
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA