Anders Jakobsons blogg - juni, 2019

doctor sleep-trailern är mycket lovande
Postad: 2019-06-13 20:37:17

Väntan har varit lång men i dag släpptes äntligen trailern till "Doctor Sleep" och den ser oväntat bra ut. Det är alltså årets tredje Stephen King-filmatisering för biograferna (efter "Jurtjyrkogården" och "Det: Kapitel 2") och romanen med samma namn är hans uppföljare till "The Shining".

De som kan sin Stephen King vet att han inte var speciellt glad i Stanley Kubricks filmatisering som blivit en skräckfilmsklassiker på egna meriter men är en tämligen usel tolkning av romanen. Det är så pass betydande skillnader att Mike Flanagan som står för manus och regi till "Doctor Sleep" fått jobba hårt för att få till en film som är en uppföljare till två olika källor - Kings originalroman och Kubricks film.

Men banne mig om det inte ser ut som om han lyckats! Genom att noggrant återskapa Kubricks miljöer och stil har han gjort egna scener i "The Shining"-världen (blodhissen i trailern är dock från Kubricks original) och sedan gjort finfina passningar i de moderna bilderna för att knyta ihop det ytterligare. För mig känns detta väldigt lovande.

Storyn går i grova drag ut på att Danny Torrence vuxit upp och använder sina krafter för att guida människor på äldreboenden in i livet efter detta. Han får kontakt med en ung flicka med samma typ av kraft men betydligt starkare, vilket gör henne till ett hett villebråd för en samling psykiska vampyrer ledda av Rose the Hat. Hon spelas av svenska Rebecca Ferguson och den vuxna Danny görs av Ewan McGregor. Flanagan stod härom året för den utmärkta Netflix-filmatiseringen av "Geralds lek".

Svensk premiär, sannolikt under bokens svenska titel "Doktor Sömn", blir det 8 november. Här är trailern:anders jakobson

träskmannen-pepp!
Postad: 2019-06-05 11:33:33Sommaren kommer definitivt att gå i tv-seriernas tecken. Det är extremt många serier jag följer som kommer i sina andra eller tredje eller ännu senare omgångar ("Dark", "Stranger Things", "Big Little Lies", "The Handmaid’s Tale" med flera med flera) samtidigt som det kommer nytt.

Jag peppar för "Swamp Thing", DC Universe-filmatiseringen av favoritserien "Träskmannen". Den hade amerikansk premiär härom veckan och hittills vet jag inte om den kommer hit, men i och med att DC Universe-originalen "Titans" kom till Netflix och "Doom Patrol" till HBO ser sannolikheterna för en svensk distribution av "Swamp Thing" goda ut.

Här är trailern:anders jakobson

<< Juni 2019 >>
Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (9/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
THRILLERNA