Dags för omgång två

FILMEN

"The Following" är tillbaka för en andra säsong och det är även Joe Carroll. I slutet av första säsongen trodde alla att Joe dog men så är inte fallet. Och det är knappast någon spoiler så jag känner att jag kan avslöja det utan att göra någon upprörd. Carroll är alltså tillbaka men till en början har han inga planer på att avslöja att han är vid liv. Han lever ett tillbakadraget liv och även om han förmodligen inte skulle kunna göra det för alltid är det inte hans beslut att återinträda bland de levande.

Vad som händer är att några personer börjar mörda folk iförda Joe Carroll-masker. De gör det för att de vill locka fram Carroll och få med honom i sin grupp. Gruppen består av Lily Gray (ledaren för gruppen) och två tvillingar, Mark och Luke, och några till. De vill nu utöka gruppen med Carroll och även Emma Hill som vi känner igen sedan tidigare. Till en början lyckas de men det visar sig ganska snabbt att Lily och Carroll vill olika saker och snart är de inte så såta vänner längre och Carroll bestämmer äntligen att det är dags för världen att få veta att han lever…

Säsongen består av 15 avsnitt och mycket händer under dessa avsnitt. Vi kastas fram och tillbaka i handlingen och det växlar mellan mindre grupper och stora sekter. Personer som vi tror kommer få stor påverkan får det inte medan andra som vi kanske inte förväntar oss så mycket av får rätt mycket plats. Castingen är riktigt bra. Kevin Bacon spelar Ryan Hardy och han är perfekt. Carroll spelas av James Purefoy och även han är perfekt i sin roll. Faktum är att det inte finns några direkt dåliga skådespelarinsatser under säsongen. Shawn Ashmore är tillbaka som Mike Weston och Jessica Stroup spelar Ryans släkting som även hon jobbar inom FBI.

Sammantaget blir detta en toppensäsong och som serie ger "The Following" verkligen sina konkurrenter en match.


EXTRAMATERIALET

Vi får massor av extramaterial. Vi får dokumentärer om hur serien spelades in, dess skapare och skådespelare. Vi får se borttagna scener, vi får se ett alternativt slut som spelades in för att ingen skulle veta hur säsongen slutade och det var verkligen olikt det som senare visades. Vi får se korta dokumentärer om varje avsnitt, borttagna scener, gag reels och en Comic Con-panel som är lite extra kul att se efter att man sett säsongen och vet vad som händer för här är de verkligen försiktiga med att inte avslöja något.


TRE SAKER

1. Det var inte förrän när jag såg extramaterialet jag insåg att Sam Underwood spelade både Mark och Luke. Visst de är lika och ska vara tvillingar med det var verkligen bra gjort.

2. Säsong tre går just nu på amerikansk TV.

3. Jag tyckte efter att ha sett första säsongen att serien påminde en del om "24" och det gör den fortfarande men nu är den också etablerad som en egen serie på egna meriter.


HANS-ÅKE LILJA (2015-04-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2015
Bolag: Warner Home Video
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
14 inside The Following behind the scenes, 4 featurettes, Season 2 alternate ending, 2013 Comic con panel, severed scenes and gag reel
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (29/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
KOMEDIERNA