Dokumentär om Sams alla söner

FILMEN

"The Sons of Sam: A Descent into Darkness" är en dokumentär i fyra delar. Vid första anblicken skulle man (vilket jag gjorde) kunna tro att det är en dokumentär om David Berkowitz som greps och även dömdes för de mord som gick under samlingsnamnet "Son of Sam" men riktigt så är det inte.

Här får vi visserligen höra om dem (framför allt i första avsnittet) men sen får vi mest följa Maury Terry i hans över 16 års långa kamp för att bevisa att Berkowitz inte var själv om att utföra morden. Enligt Terry så till hörde Berkowitz flera sataniska grupper som höll på med allt från att offra hundar till att filma de mord som Berkowitz eller vem det nu var utförde i syfte att producera snuff-filmer. Alltså filmer där folk dör på riktigt. Däremellan han de även med att hålla på med droger och barnporr.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om dokumentären. Å ena sidan känns den väldigt paranoid och överdriven men å andra sidan lägger Terry ner väldigt mycket jobb för att bevisa sina teorier, så helt kan man inte avfärda dem. Det som spelar roll här dock är att serien blir tråkig. Den är seg och handlar inte alls om vad jag hade förväntat mig och jag får verkligen kämpa mig igenom framför allt avsnitt två och tre.

Nej, denna hade man kunnat korta och kanske vart lite tydligare i vad man som tittare kunde förvänta sig, eller så var jag helt enkelt för slarvig med att kolla upp den ordentligt. Hur som helst, hade jag vetat det jag vet i dag så hade jag nog hoppat över den.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. I sista avsnittet får vi se intervjuer med Berkowitz som är relativt nya och det är slående hur lik Richard Dreyfuss han är.

2. Terrys fru intervjuas och hon ska ha all heder för att hon orkade stanna kvar hos Terry trots hans besatthet av detta under många, många år.

3. I titeln har man ändrat Son till Sons för att indikera att det är fler gärningsmän än Berkowitz.


HANS-ÅKE LILJA (2021-05-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin dokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokumentär, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA