Anders Jakobsons blogg - november, 2017

rapport från en vecka i new york
Postad: 2017-11-16 17:36:24

Förra veckan tillbringade jag i New York och hade en liten höstsemester med min fru. Det är alltid trevligt att vara i denna minst sagt speciella stad. För min del var det femte besöket men blott det andra andra av det längre slaget.

Har jag något DVDKritik.se-relaterat att dela med mig av? Ja, kanske. New York är ju en stad som det inte är några problem att shoppa i, men med en dollar som låg på ungefär 8:50 i kurs gick jag inte bananas. Det blev bara två inköp (av det nördigare slaget), en Pied Piper-mugg ("Silicon Valley") inköpt i HBO Shop (som till 80% bestod av "Game of Thrones"-merch) och en Carrie i Funkos Pop!-figurserie. Jag ville köpa en Pennywise, men de var omöjliga att hitta i de tre olika butiker jag var inne i. Så denna fick bli min första Pop!-figur. Kul!Sist jag var i New York, maj 2016, var jag på 4DX-bio för första gången, och det blev ett nytt besök även denna gång. Ett dyrt nöje som jag ju faktiskt inte blev så imponerad av sist och denna andra gång var nog sista gången jag hostar upp strax över 500 kr för två biobiljetter. Så himla lattjo är det inte med krängande biostol och fysiska specialeffekter. Lyckligtvis var filmen jag såg lysande - "Thor: Ragnarök" är en av de roligaste Marvel-filmerna hittills.

Vad mer? Jag såg kanske en (1) kändis. När vi väntade på ett tunnelbanetåg började en tunnelbanetrummis (ja, sådana finns) att gorma "Spike Lee! Spike Lee is on the train!" lagom till när passagerarna fick kliva in i tåget. Eftersom jag klev in i samma vagn spanade jag bland de övriga resenärerna och såg en välklädd man som kan ha varit Spike Lee. Jag kan inte säga säkert. Utöver det var jag på samma hockeymatch som Diane Lane, men kan inte påstå att jag såg henne.

Till sist, ett ännu dyrare nöje efter 4DX och hockey i Madison Square Garden blev en Broadwaymusikal. Vi gick nämligen och såg långköraren "Lejonkungen". Jag kan inte påstå att jag hade en vulkanisk brinnande längtan efter att se en musikal, men den här har jag ändå haft i bakhuvudet sedan 2011 då skrev jag lite om den i min recension av "Lejonkungen"-blu-ray:en, och det var riktigt maffigt att se den, även om jag inte är någon större fantast av storyn. Kvaliteten på produktionen var otroligt hög.anders jakobson

<< November 2017 >>
Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA