Snobbarna jobbar igen

FILMEN

På denna "Snobbar som jobbar"-DVD som man valt att döpa till "Mission: Monte Carlo" får vi två avsnitt ur serien. Det är dels avsnitt 5 "Powerswitch" och avsnitt 2 "The Gold Napoleon".

Första avsnittet eller första delen av filmen då det inte finns något tydligt avslut på första och början på andra heter i original "Powerswitch" och handlar om en drunknad kvinna och hur domaren (Danny och Bretts uppdragsgivare) på ett listigt sätt lurar de två att ta sig an fallet.

Som jag sa märker man sen inte direkt när första avsnittet övergår i det andra då de har klippts ihop till vad som ska föreställa en film. Det enda man märker det på är att handlingen gör ett väldigt konstigt hopp. Det påminner faktiskt lite om skräckfilmerna i Sverige under 1980 talet när de klipptes sönder helt och hållet av censuren.

Den andra delen, som egentligen kommer före första om man nu ska se dom i kronologisk ordning, handlar om hur Danny hamnar i skottlinjen när några försöker skjuta ihjäl en ung konstnärska. Ingen vet dock varför hon beskjuts… eller om det är så att det är Danny de är ute efter? Brett och Danny tar sig naturligtvis an fallet.

Tony Curtis och Roger Moore kör här på i samma stil som de andra avsnitten och har båda ett gått öga till kvinnor. Annars är det Moore som är den allvarlige och Curtis som är den mer skämtsamme av de två. De kompletterar faktiskt varandra väldigt bra.

Om man tar det för vad det är och accepterar att serien är mer än 35 år gammal är "Snobbar som jobbar" en riktigt bra serie. Det enda jag inte gillar är att de skippat det första avsnittet när de nu ger ut en del avsnitt på DVD. Alla vill väl veta hur allt började, eller?


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. Ungefär 45 minuter in i filmen får vi se Roger Moore dansa "The Chicken", missa inte det. Hur kul som helst och det får mig verkligen att önska att man varit lite äldre i början av 70-talet.

2. När de kör bil är bakgrunden så pinsamt dåligt gjord att det inte kan vara någon som tvivlar på att de sitter i en bil framför en filmduk. Undra om man köpte detta på 70-talet eller om man även då såg att det var fejk?

3. I "Snobbar som jobbar" får vi vänja oss med ett helt nytt sätt att slåss på. Här slår de förövaren en gång i ansiktet eller magen och sen är det över. Det finns inte en skurk som klarar mer än ett slag av Brett eller Danny.


HANS-ÅKE LILJA (2007-08-02)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Pan Vision
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
RECENSERAT DENNA DAG (20/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA