Död, segregering och håruppsättningar

FILMEN

Fångarna på Litchfieldsfängelset är tillbaka för en fjärde säsong och det är en händelserik säsong vi bjuds på. På gott och ont. Nu kan det väl inte vara negativt att det händer saker under säsongen och visst, så är det men tyvärr är en del saker lite för överdrivna och ologiska för att jag ska gilla det. Andra däremot är riktigt bra. Men mer om dessa senare.

Alex hade det tufft när vi lämnade dem i förra säsongen men saker och ting reder sig även om det inte riktigt är på det sätt som hon tänkt sig. Piper fortsätter med sin trosverksamhet men nu får hon konkurrens och hamnar i konflikt med en annan grupp som även de tycker att det är en bra idé att smuggla ut trosor. Piper gör en del dumma val och det är här det känns lite överdrivet och ologiskt. Saker och ting drivs till sin spets och hon får många fiender men sen rätt vad det är när andra saker händer så verkar alla ha glömt bort vad hon gjort och hon är återigen en i gänget. Mycket ologiskt och irriterande.

MCC som nu äger fängelset blir först rätt nöjda när kändiskocken Judy King hamnar på Litchfield, men när de inser att hon kommer kräva specialbehandling blir det inte lika kul. Men Judy finner sig snabbt till rätta men tyvärr känns hon verkligen som en karikatyr av en TV-kock blandat med en fånge. Känns rätt fånigt faktiskt.

Men trots allt detta finns det en röd tråd genom säsongen som jag gillar och den innefattar en helt ny grupp vakter som gör saker på ett helt annat sätt. De leds av Kapten Piscatella som både vakter och fångar fruktar. Och det ska visa sig att dessa nya vakter gör ett ordentligt avtryck på Litchfield. Dock är det tyvärr mest i negativ form.

Säsongen är bra men det känns som om man tappat fotfästet lite. Serien har hållit på i tre säsonger innan denna och nu verkar man fått slut på riktiga händelser att basera sina avsnitt på och då överdriver man och gör saker som inte känns trovärdiga tyvärr. Så, även om säsongen är bra så har serien som helhet nu dalat och jag hoppas man styr upp det till säsong fem.


EXTRAMATERIALET

Förutom lite misstag och kommentarspår for vi en guidad rundtur på inspelningsplatsen och det är faktiskt rätt kul att se. Men nog kunde vi fått lite mer?


TRE SAKER

1. Sophia Burset och Nicky Nichols återvänder till fängelset.

2. Brad William Henke gör en riktigt bra insats som Piscatella.

3. Vi får en hel del återblickar som fyller i luckorna om hur en del av fångarna hamnade på Litchfield.


HANS-ÅKE LILJA (2017-11-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (6)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 5
Utkomstår: 2017
Bolag: Universal
Tema: Kompletta tv-serier, Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
Gags, Kommentarspår och Visitation: Set Tour
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (29/11):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER/OKTOBER
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA