Slutet gott, ingenting gott

FILMEN

"Nurse Jackie" har efter sju säsonger nått sitt slut men innan vi går närmare in på slutet så måste vi sammanfatta. Jackie fortsätter att slåss. Hon slåss för att sjukhuset inte ska förvandlas till lyxlägenheter, hon slåss för att för att få tillbaka sitt jobb, hon slåss för sina barn och hon slåss för att hålla sig ren…eller? Tanken är att hon ska hålla sig ren men ni som varit med och känner Jackie vet att det är lättare sagt än gjort.

Under hela säsongen vet vi att detta är slutet. Detta är det sista vi får och som vanligt kan allt hända när det är upplägget. Och en hel del händer faktiskt. Och jag sitter hela tiden och hoppas att man ska få till ett trovärdigt och framförallt värdigt slut. Något i stil med slutet i "Sopranos" och inte som det billiga slutet på "Dexter" som förstörde hela serien. Och det får man. Vi bjuds på ett slut som är överraskande, trovärdigt och framförallt värdigt serien.

SPOILER FÖR SLUTET
Ni som sett säsongen vet att Jackie överdoserar precis i slutet och om hon dör eller inte återstår för tittaren att bestämma men oavsett så är det kört för henne. Dör hon är det kört och överlever hon är livet som hon är van med slut. Hon kommer aldrig mer att jobba som sjuksköterska.
SLUT PÅ SPOILER FÖR SLUTET

Edie Falco är som vanligt perfekt och det är med stor sorg jag nu inser att jag inte kommer få se henne regelbundet på ett tag. Förmodligen dyker hon upp i en ny serie så småningom men det kanske dröjer ett tag och jag kommer sakna henne. Även de andra gör en värdig sorti men det är framförallt Falco som jag kommer sakna.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Lite trist är det att man använt samma intro under alla sju säsongerna. En liten uppdatering hade varit kul att se.

2. Jag är så glad att jag gillade slutet.

3. Slutet lämnar en hel del att fundera på och vi får inte klara besked om vad som händer alla karaktärer vi lärt känna under åren…


HANS-ÅKE LILJA (2015-04-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (6)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 1
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2015
Bolag: Lion's Gate
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (17/5):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA