Tröttsamt skidor

FILMEN

En timme med Arne Hegerfors och skidtabbar. Kan det vara något? Nej, faktum är att det är väldigt tråkigt. Det är ungefär 50 minuter för mycket om du frågar mig. Jo, så ointressant är faktiskt den här DVD:n. Jag menar hur många gånger kan man se någon ramla på skidor och fortfarande tycka det är roligt?

Jag ler kanske i tio minuter men sen blir det bara tjatigt. Folk ramlar på snowboards, på skidor, på skotrar, på uppblåsbara däck, ja på allt du kan tänka dig. Allt detta presenteras alltså av Arne Hegerfors och ackompanjeras av väldigt klämkäck musik. Och ska sanningen fram är Arne kanske inte världens roligaste person.

De som kom på idén att göra den här DVD:n tycker uppenbarligen inte heller att Arne är tillräckligt rolig för att styra skutan på egen hand. Man har nämligen gett honom en bisittare. Och vem valde man? Jo, ingen mindre än Stig Strand som om möjligt är ännu tristare att titta på.

Missförstå mig inte nu, dessa båda herrar är mycket kunniga när det gäller skidor och sport i största allmänhet med de passar inte speciellt bra när det gäller att vara roliga.

Nu är det heller inte så att jag inte gillar roliga klipp men att lägga in så många lika klipp på en och samma DVD är lite för mycket för min smak. De hade passat bättre som treminutersklipp sist i "Sportspegeln" eller liknande program.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består dels av Arne och Stigs egna tabbar och faktum är att dessa faktiskt, trots att de inte är så värst roliga, är det roligaste på hela DVD:n.

Sen får vi även dravel som Stigs skidskola, ett bildgalleri och lite eftersnack. Inte mycket att hurra för.


TRE SAKER

1. På framsidan sitter Arne och Stig skrattandes med skidglasögon på sig. Arne har sina uppochner. Personligen har jag lite svårt att förstå varför Arne och Stig utsätter sig för detta. Det känns mest förlöjligande och lite mer självkänsla än så har väl dessa två?

2. Arne verkar vara på väg att etablera sig som vår nya skrattfarbror. Förutom denna DVD har han även två självmåls-DVD:er på gång. Hugaligen…

3. Ljudet på DVD:n är dovt och ihåligt och känns inte allt kul att lyssna på. Bedrövligt.


HANS-ÅKE LILJA (2007-10-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin underhållning
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Underhållning
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Universal
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Extramaterial:
Arne och Stigs tabbar, Stigs skidskola, Bildgalleri och Eftersnack
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (26/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA