En otroligt visuell actionfilm

FILMEN

När filmen börjar får man uppfattningen om att den handlar om spöken då huvudpersonen One (ja, alla huvudpersonerna har nummer i stället för namn) talar som om han vore död. Och det är han men inte så som vi tänker på någon som är död. Han är död i den meningen att han fejkar sin död för att nu leva som en person som inte finns. Tillsammans med Two, Three, Four, Five, Six och Seven ska han nu ge sig efter en diktator.

Man behöver egentligen inte gå mer in på handlingen än så för det är vad som händer genom hela filmen. Ni har sett det förut. Filmen är en blandning mellan James Bond, "Mission Impossible" och "Fast & Furious"-filmerna. Det är mycket action, det är mycket biljakter och teamet är verkligen skickliga på vad de gör. Det som skiljer ut denna lite är att man dessutom har man filmat allt väldigt snyggt. Filmen är otroligt visuell både när det gäller de snygga bilarna som det blodiga dödandet och även om det blir ganska grafiskt så är det väldigt snyggt filmat.

De sju huvudrollsinnehavarna gör ett bra jobb. De två som vi känner igen mest är Ryan Reynolds som One och Corey Hawkins (från "24: Legacy") som Seven. De övriga fem spelas av mindre kända Mélanie Laurent, Manuel Garcia-Rulfo, Ben Hardy, Adria Arjona och Dave Franco. Det gör alla bra ifrån sig och gillar man action, biljakter och sen ännu mer action kommer man inte bli besviken. Jag blev faktiskt riktigt imponerad av filmen. Dessutom får vi de där småroliga kommentarerna man förväntar sig i en film som denna.

Vill ni ha dryga två timmar action kan det inte bli mycket bättre än detta.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Lite kul att man valt att ge alla nummer i stället för namn.

2. Naturligtvis finns det lite moralpredikan med i filmen. Ingen fungerar bättre ensam än man gör i grupp.

3. Tidigt i filmen lyckades man överraska mig rätt bra…


HANS-ÅKE LILJA (2019-12-31)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Streamat
Utkomstår: 2019
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Atmos
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (13/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA