Varken fågel eller fisk…

FILMEN

När jag satte på ”Scary Video 5” förväntade jag mig en film i stil med filmerna från ”Scary Movie” serien. Ganska snart insåg jag dock att denna inte ingår i den serien. Originaltiteln är nämligen ”Boy Eats Girl”. Det är alltså ytterligare en engelsk titel som översatts till en annan engelsk titel när den släpps i Sverige…

Men, förvänta er alltså inte en film i samma stil som ”Scary movie”. ”Scary Video 5” hamnar tyvärr i ett vakuum mellan att vara rolig och att vara seriös. Man lanserar filmen som om det vore en komedi men tyvärr är roligt bland det sista den är. Det är faktiskt inte ens så att skämten är dåliga utan mer så att skämten saknas helt och hållet.

Vad man istället gjort är att man sneglat åt en seriös zombiefilm. Tyvärr har man sen fallit tillbaka till en blandning av en collegefilm (ni vet med sexskämt och halvnakna tjejer) och ett taffligt försök att vara roliga. Detta gör att man inte får en seriös zombiefilm men inte heller denna otroligt roliga film man gör sken av att vara.

”Scary Video 5” handlar om Nathan som i sin frustration över att tjejen han inte är kär i dykt upp på en planerad date hänger sig. Hans mamma drabbas av panik och stjäl en bok om hur man återupplivar de döda och lyckas på så vis få honom levande igen. Problemet är bara det att det är något fel på formeln hon använder och alla som återuppväcks får ett sug efter att äta människor…

Personligen tror jag att man tjänat mest på att försöka vara seriösa. Idén är inte helt fel men som den nu genomförs lämnar filmen mig rätt oberörd.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består i en trailer för filmen och en liten kort bakom kulisserna-film. Nu är den inte speciellt märkvärdig men just att det finns en bakom kulisserna-film över huvud taget på den här typen av film är anmärkningsvärt.


TRE SAKER

1. Det roligaste med bakom kulisserna-filmen är att alla är så säkra på att filmen kommer att bli en succé. För alla vet ju att den här typen av filmer är riktiga kioskvältare…eller?

2. Nu kanske en del av er frågar sig om det finns några föregångare till ”Scary Video 5” och det gör det naturligtvis inte. Jag vet inte var man fått 5 från. Det finns dock en DVD med titeln ”Scary Video” men den har originaltiteln ”Shriek if you know what I did last Friday the 13th”.

3. ”Scary Video 5” är nog faktiskt en av de kortaste filmerna jag sett. Det är inte mer än 1 timme och 15 minuter. Om det sen är bra eller dåligt får ni bestämma själva.


HANS-ÅKE LILJA (2007-03-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Scanbox
Ljud: DTS 5.1
Bild: Widescreen 1.85:1 (anamorfisk)
Extramaterial:
Making Of - featurette och trailer
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (16/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA