Otroligt märklig film för eftertanke

FILMEN

Sophie (Laetitia Casta) och Daneel (Thure Lindhardt) lever tillsammans i Paris. När paret ska åka på en semesterresa tillsammans överraskar Sophie Daneel med en resa till Bulgarien. Daneel slår bakut och blir galen på flygplatsen när han ser vart de ska åka. Det visar sig att Daneel ursprungligen kommer från just Bulgarien och att han lämnade landet som barn. Trots viss motvilja reser paret dit och tar sig ut till en ö där det inte bor många människor. De personer som bor där är däremot väldigt udda och vistelsen på ön blir till en rejäl prövning för paret då saker och ting börjar hända både inom Daneel och även i deras omgivning.

Det här är en skitkonstig film. Får man ens skriva så? Men den började så bra och intressant, ett passionerat drama där det älskande paret ska hitta sig själva och sin gemensamma tillvaro. Men så ballar den ur. Den är helt okej så länge de är kvar på ön trots allt men det som händer när de väl lämnar ön tror man inte är sant, då känns allting bara superflummigt och som att den som skrev manus rökt på när han skrivit ner det .

Det går egentligen inte att beskriva mer än så utan att förstöra upplevelsen helt, men jag undrar varför man gjort dessa val då jag i mitt huvud hade kunnat göra ett en helt annan sak av det. Jag är nyfiken på vad man vill uppnå hos de som tittar, vad det är för tankar som ska sättas igång?

Däremot är det bra skådespelarinsatser från Thure Lindhardt och som sagt, halva filmen är det inget fel på alls – innan det spårar ur.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Kamen Kalev, som gjort filmen, fick ett varmt mottagande för sin debutfilm "Easter plays".

2. Ibland är det lite svårt att hänga med vad som är verklighet, drömmar och saker som hänt i historien. Så det gäller att vara fullständigt koncentrerad.

3. Thure Lindhardt är dansk och har bland annat setts i "Pelle Erövraren" av Billie August från 1987.


MARIA EREMO (2012-06-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Folkets bio
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
RECENSERAT DENNA DAG (25/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA