The Donovans, problemfamiljen #1

FILMEN

Familjen Donovan är tillbaka och alla har de sina problem. Värst är det för Ray som tvingas hitta en lösning på de mafiosos han och pappa Mick dödade i slutet av förra säsongen. Maffian vet nämligen vem som dödade de deras. Även polisen tror sig veta vem eller vilka som är skyldiga. De har ögonen på Mike som i sin tur har flytt till Nevada där han jobbar som bartender på ett casino utanför Las Vegas. Men alla som sett serien vet att Mick aldrig skulle nöja sig med ett vanligt jobb. Han driver på sidan om en liten verksamhet som går ut på att han drogar och rånar folk efter att han fått dem att tro det är något fel på deras bilar så de måste stanna ett tag.

Bunchy är nygift med sin gravida flickvän och allt borde vara frid och fröjd men det vore allt för enkelt. Frun vill helt andra saker i livet än Bunchy och den oundvikliga katastrofen är ett faktum som dessutom förvärras efter att deras dotter kommer till världen. Terry kämpar med att driva sin boxningsklubb, hålla sin sjukdom under kontroll och samtidigt träna en blivande världsmästare. Han har minst sagt fullt upp.

Det var ett tag sedan jag såg säsong tre men allt kommer snabbt tillbaka och jag märker att jag gillar serien och karaktärerna lika bra som jag minns. Visst de är gangstrar och det är inte många av dem som inte begått brott eller dödat någon men man ser en annan sida av dem här och man känner med dem. De gör vad de måste i den situation de befinner sig i. Men det klart, jag skulle inte vilja ha Ray Donovan som fiende. Jag gillar också att serien inte bara fokuserar på Ray vilket man lätt skulle kunna tro med tanke på seriens namn. Vi får följa alla i familjen Donovan och även en del utanför familjen.

Är det något man kanske kan klaga lite på så är det att de alla, framförallt Ray, nästan alltid lyckas ta sig ur en svår situation rätt lätt. Jag hade gärna sett lite mer av att huvudpersonerna dör av. Inte för att jag ogillar någon utan mer tvärtom. Om någon av de man bryr sig om dör händer något med serien. Man bryr sig och blir både lessen och arg samtidigt som det betyder att inte är säker. Vem ska stryka med nästa gång? Huvudpersoner kan ju faktiskt dö här.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Jag gillar Avi och Lena väldigt mycket. De kompletterar Ray bra.

2. Lisa Bonet dyker upp i en liten men bra och betydelsefull roll.

3. Seriens titel är rätt intressant. Den säger inte ett dugg om vad serien handlar om…


HANS-ÅKE LILJA (2017-05-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2017
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (17/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA