Ett dåligt omen?

FILMEN

"The Real Omen: 666 Revealed" ger vid första intrycket känslan av att ha någon form av samband med "Omen"-filmerna. Tyvärr är så inte fallet. Dokumentären heter faktiskt bara "666 Revealed" enligt texten som visas i inledningen och handlar visserligen om Djävulen men där är det slut på kopplingar till "Omen".

Dokumentären som är 60 minuter lång och indelad i två 30 minutersblock inleds med lite bakgrundsinformation om Djävulen, häxjakt och liknande fenomen för att sedan gå vidare och berätta om några av de värsta massmördarna i modern historia. Vi får i tur och ordning höra om Albert Fish, Andrei Romanovich Chikatilo, Fred & Rosemary West, Dr Harold Shipman och sist men inte minst Son of Sam.

"The Real Omen" är helt klart en intressant dokumentär om man gillar massmördare och alla porträtt som målas upp är väldigt välgjorda och illustreras med antingen autentiskt material eller rekonstruktioner. Vi får höra precis lagom mycket om varje mördare utan att det blir långrandigt. Man har lyckats plocka fram det väsentliga för att göra det hela intressant.

Det jag retar mig lite på är att man genom titeln försöker få det att verka som om "The Real Omen: 666 Revealed" har något med "Omen"-filmerna att göra, vilket den alltså inte har. Det är en intressant dokumentär men borde ha fått ett annat namn.


EXTRAMATERIALET

Filmen har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Av alla massmördare man får stifta bekantskap med i filmen tycker jag personligen att Albert Fish är läskigast. Det är han som skickade ett brev hem till offrets föräldrar där han berättade vad han gjort.

2. Flera av dessa mördare har fått sina liv filmatiserade på ett eller annat sätt. Chikatilos liv beskrivs i filmen "Citizen X" och Son of Sams i "Summer of Sam" för att nämna några.

3. Har ni tänkt på vad ofta det är man hör grannar och vänner till en gripen massmördare säga "han som var så trevlig", "han som var så hjälpsam" eller liknande? Helt plötsligt känns det lite läskigt att ha så många trevliga vänner…


HANS-ÅKE LILJA (2006-11-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin dokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokumentär
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Stereo
Bild: 4:3 1.33:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (25/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
KOMEDIERNA