Lyckad förvandling från pajas till spion

FILMEN

Sacha Baron Cohen känner de flesta säkert igen från filmer som "Borat" och "The Dictator". Filmer där han springer omkring i en mankini och härjar för att få så mycket skratt ur oss som möjligt. I "The Spy" handlar det om något helt annat. Här spelar han Eli Cohen som drömmer om att tjäna sitt land, Israel. Handlingen utspelar sig under första halvan av 60-talet och vi får följa Eli och hans förvandling från en vanlig man till den karismatiske affärsmannen Kamel Amin Thaabet som blir hans täckmantel.

Historien bygger på den verklige Eli Cohens liv och även om den säkert spetsats lite så får man verkligen känslan av att de hållit sig till fakta. En hel del bekräftas även av information man kan hitta om den riktigt Cohen. Bland annat är han väldigt omtyckt av armen och regenterna vilket gjorde att han kunde ta sig väldigt högt upp i regeringen.

"The Spy" är verkligen en serie i min smak. Jag gillar upplägget och jag gillar att den bygger på verkliga händelser. Sen att Sacha Baron Cohen gör sin bästa roll någonsin här gör ju inte det hela sämre och jag hoppas nu att han fortsätter att göra seriösa filmer i stället för halvroliga komedier. Han bevisar verkligen att han kan och borde få göra fler roller som denna.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Vi får se personer som Yasir Arafat och Osama Bin Laden dyka upp lite i periferin.

2. Vi ser även Noah Emmerich som vi känner igen från serien "The Americans".

3. Serien består av sex avsnitt och det är precis lagom.


HANS-ÅKE LILJA (2019-09-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2019
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.00:1
RECENSERAT DENNA DAG (30/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA