Lost i budgetversion

FILMEN

Vi börjar med att klara ut vad serien egentligen heter. Jag trodde att det var I-Land som i bokstaven "I" men det visar sig att det inte är ett "I" utan en romersk etta. Åtminstone om man ska ta fasta på sista meningen som sägs i serien "Välkommen till one-land". Men det spelar egentligen mindre roll men nu vet vi i alla fall det.

Serien handlar om hur tio personer vaknar upp på en ö utan att veta varför de är där eller vilka de är. De vet heller inte hur de hamnat där eller hur och om det ens går att ta sig därifrån.

Som ni ser finns det en mängd likheter med serien "Lost" fast gillade ni den serien ska ni inte få upp era förhoppningar tyvärr. De tio är visserligen fast på en ö, men detta är något helt annat. Frågan är om de ens är där eller om det de upplever är något helt annat...

När det gäller skådespelarna så är de rätt medelmåttiga. Det är inte någon katastrof men ingen av de medverkande lär få en Emmy för sin insats. Den enda skådespelaren jag känner igen sedan tidigare är Bruce McGill och ironiskt nog är det han som spelar över mest.

"The I-Land" fungerar som lätt underhållning men det är inget att skriva hem om och jag skulle bli förvånad om det kommer en andra säsong. Fast å andra sidan finns det ett upplägg som går att fortsätta med så vi får se.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Jag tänkte direkt på "Lost" när jag såg serien. Men som sagt lever den inte upp till de förväntningarna.

2. Tittade lite på seriens IMDB-sida och såg att man där har lagt upp ett foto från sista scenen i serien. Klantigt.

3. Serien består av sju avsnitt. En lite ovanlig siffra...


HANS-ÅKE LILJA (2019-09-27)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2019
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (25/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA