Jeffrey Epstein, ondskan personifierad

FILMEN

Jeffrey Epstein kan vara en av de mest obehagliga människor jag hört talas om. En så genomond man som dessutom haft obegränsat med pengar. Under dokumentärens fyra avsnitt får vi berättat för oss hur Jeff, som han kallas, byggt upp en förmögenhet, vilket i sig är rätt imponerande med tanke på att han hoppat av skolan och fuskat till sig en anställning samt pratat omkull sin chef när denne kom på honom och ville sparka honom.

Men Jeff hade också en dragning till unga kvinnor eller rättare sagt tjejer, för vi pratar riktigt unga. Vissa inte äldre än tolv år. Tillsammans med sin flickvän/hjälpreda Ghislaine Maxwell lurade han en stor mängd unga tjejer att komma hem till honom. Väl där utsattes de för sexuella övergrepp. Jeff och Ghislaine var dessutom så skickliga att de lyckades lura in tjejerna att de skulle få ett bättre liv med bra utbildning och resor om de fortsatte och att om de inte gjorde det skulle allt tas ifrån dem. De var dessutom noga med att berätta att Jeffs enorma förmögenhet förhindrade att han någonsin skulle kunna straffas för det han gjorde.

Och länge hade han rätt. I flera år fick han hållas och ingen gjorde något. När polisen försökte lyckades hans advokater så ner straffet till 18 månader på en anstalt som han hade jobbpermission från tolv timmar om dagen, sex dagar i veckan. Efter 13 månader var han en fri man. Alla var förvånade och statsåklagaren Alexander Acosta fick med all rätt ta mycket skit för att han gått med på denna deal.

Men som så ofta kom rättvisan ikapp Jeff och sommaren 2019 anhölls han och den här gången skulle han inte komma undan. Någon han förmodligen visste om själv och därför begick självmord i augusti samma år. Eller? Personligen skulle jag inte bli förvånad om han blev mördad. Visst det låter som en konspiration, men om man tänker på hur många välkända och högt uppsatta personer som umgicks med honom och som troligen även utnyttjade dessa unga tjejerna så finns det nog en hel del som hade åkt med honom i fallet om det blivit rättegång…

Vill ni se ren ondska, ta en titt på dokumentären om Jeffrey Epstein på Netflix.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Jag kommer på mig själv att sitta och bli riktigt förbannad när jag ser dokumentären.

2. Denna dokumentär är bevis för att man kommer undan med en hel del om man har tillräckligt med pengar.

3. Synd att Jeff fegade ur och tog livet av sig (om han nu gjorde det) för sällan har en människa förtjänat att sitta inne som han.


HANS-ÅKE LILJA (2020-06-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin dokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokumentär, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (25/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
KOMEDIERNA