En iskall mördare i formen av en familjefar

FILMEN

"American Murder: The Family Next Door" är en rätt unik dokumentär och för att beskriva hur så kommer jag spoila och redan nu berätta att Chris Watts är skurken. Men det visst ni säkert redan och gjorde ni inte det så borde ni faktiskt veta det innan ni ser detta. Varför? Jo för det är just det som är det unika. Att vi vet redan från början att han är skyldig och att vi därför kan se på honom med just den vetskapen.

Tack vare de bodycams som polisen använder tillsammans med de textmeddelanden de sammanställt från Shanann Watts telefon och alla hennes inlägg på Facebook, är det nästan som om vi får vara med i realtid när morden begås och den efterföljande utredningen. Vi vet som sagt att Chris är skyldig och det är intressant att se hur han agerar och hur kall han är i vissa situationer. Till slut bryts han dock ner och erkänner. Men inte förrän han försökt att lägga över skulden på Shanann.

En mycket intressant dokumentär med andra ord och just mördare som Chris är enligt mig de värsta. De som helt kallblodigt kan ta livet av sin fru och sina två små döttrar och sen dagen därpå agera som om inget hänt. Som om han är orolig för var de är och hur man ska hitta dem. Man måste fråga sig hur man är funtad om man kan agera så…

Så se gärna denna otäcka men intressanta dokumentär, men var beredd på att bli berörd.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. En bok har givits ut av Cheryln Cadle med titeln "Letters from Christopher: The Tragic Confessions of the Watts Family Murders" där nya uppgifter ska ha kommit fram.

2. Chris kommer att sitta resten av livet i fängelse och sällan har en man förtjänat det mer än honom.

3. Intressant att Chris granne misstänkte honom direkt…


HANS-ÅKE LILJA (2020-10-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin dokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokumentär
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KOMEDIERNA