De opraktiska skämtens mästare

FILMEN

"Impractical Jokers" är en TV-serie där de fyra kompisarna Joe Gatto, James Murray, Brian Quinn och Sal Vulcano driver hejdlöst med varandra. Det hela går ut på att tre i gruppen sätter den fjärde i en obehaglig situation. Det kan till exempel vara så att han tvingas hålla en föreläsning för ett gäng människor utan att i förväg fått se sitt manus eller presentationsmaterial. Sen får han stå där och hålla sin föreläsning bäst han kan och improvisera efter vad de andra har hittat på. Det han säger går naturligtvis emot det som hans publik står för, för att göra det hela än mer jobbigt för honom.

I all ärlighets namn så drabbas de alla ungefär lika mycket och ofta ska de alla göra samma sak och den som lyckas får en tumme upp och den om inte lyckas får en tumme ner och sen sammanställer man det hela och utser en förlorar som sen får ytterligare ett straff. Så ser TV-serien ut och nu har man alltså gjort film av det.

"Impractical Jokers – The Movie" är i stort TV-serien fast i filmformat. Man har lagt på en liten handling runt om skämten som går ut på att de i sin ungdom sabbade en Paula Abdul-konsert varpå Abdul svor på att hon skulle hämnas. När de så i nutid möts igen har Abdul glömt bort allt gammalt groll och är ett stort fan av gruppen och vill att de ska komma på en fest hemma hos henne. Dock råkar hon lämna endast tre backstagepass vilket gör att gruppen bestämmer sig för att göra en tävling av det och den som lyckas sämst får stanna hemma och det är det vi får följa i filmen.

Tunn handling men den fungerar även om det naturligtvis är själva utmaningarna som är roligast. Har man sett TV-serien har man sett både roligare och tråkigare utmaningar men dessa fungerar rätt okej. Ingen av killarna är så värst bra skådis men även det fungerar i och med att de ska spela sig själva.

"Impractical Jokers – The Movie" kommer nog uppskattas mest av de som redan sett TV-serien men kanske kan den fånga upp några som inte har det och få dem att vilja se mer. Klart värd att se.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Fascinerande att se hur lik sig Paula Abdul är från sin storhetstid för många år sedan.

2. TV-serien är inne på sin tionde säsong.

3. Det skojas rätt friskt om vad Murray gör när han inte umgås med de andra. Rätt kul.


HANS-ÅKE LILJA (2021-03-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (13/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA