Spektakulär action i parti och minut

FILMEN

Jag älskar tidsloopfilmer, och av dem finns det många. Allt från rena komedier till filosofiska draman, och allt däremellan. "Boss Level" har definitivt inga högtravande ambitioner, utan handlar bara om ren underhållning i full fart. Man väljer dessutom att börja historien då huvudkaraktären redan är medveten om sin situation, vilket är föredömligt effektivt eftersom vi som tittare redan känner till mönstret i såna här filmer.

Huvudkaraktären är Roy (Frank Grillo), en före detta specialsoldat som vaknar varje morgon med att avstyra diverse mordförsök på honom själv. Han vet inte varför alla vill mörda honom, och hur han än försöker så lyckas han aldrig stoppa det sista mordet som gör att tidsloopen återställs.

Det är en massa med hans ex-fru som jobbar i Mel Gibsons hightech-labb också, och så försöker han bli kompis med en son som inte vet att Roy är hans pappa, men det är inte viktigt. Det som är viktigt är att actionscenerna avlöser varandra och att folk dör på spekakulära sätt i parti och minut. Detta klarar filmen av galant.

Grillo är perfekt i rollen och kan leverera action, komik och dramatik på ett förnöjsamt sätt, samtidigt som Gibson spelar brett och underhållande, precis som han gjorde i "Fatman" nyligen. Regissören Joe Carnahan har en något vinglig historik. "Smokin’ Aces" och "A-Team" hade bra ambitioner men sämre utförande, men helgalna "Stretch" från 2014 visade att han lärt sig många läxor.

"Boss Level" är mycket god underhållning - popcorn kräfva denna film - och trots att jag principiellt varit emot en remake av indonesiska actionmonstret "The Raid" så är jag nu lite sugen på att se vad Carnahan kan göra med den.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Filmen skulle först göras för Fox år 2012, men Fox ville inte ha Grillo i rollen så de ville inte göra den.

2. Filmen låg i malpåse i nästan två år, eftersom distributören tyckte filmen var för dålig. Slutligen köptes filmen av streamingtjänsten Hulu.

3. Datumet som loopas är nionde maj.


HENRIK ANDERSSON (2021-04-19)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2021
Bolag: Nordisk film
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (16/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA