Överdrivet, överdrivet och sen lite till

FILMEN

Ja, vad ska man säga. Ser men en film i "Fast & Furious"-serien så vet man förmodligen vad som väntar. Man har kanske (troligen) sett någon av de tidigare filmerna och man vet att man har en orgie i bilkörning att se fram emot. Här dock, i denna den nionde filmen, tar man det ännu längre. Här åker man till och med ut i rymden med en bil vilket gör det hela rätt löjligt och det är svårt att inte sucka lite och undra vad fasen de tänkte när de skrev manus. Men man köper det och det blir underhållande till slut även om man kanske kunnat skippa just rymdbiten.

Annars är det lite som vanligt. Gänget med Dominic Toretto (spelad av Vin Diesel) i spetsen måste hjälpa någon och stoppa någon annan som vill lägga världen för sina fötter. Den här gången är det någon boll som ska kunna slå ut alla elektroniska saker över hela jorden. Sanningen är att jag inte bryr mig så mycket om vad det är de letar efter eller varför och jag tror inte att manusförfattarna bryr sin nämnvärt heller. Här är det effekter som gäller. Bilar som kör fort, bilar som kör på broar som rasat, bilar som svingar sig i linor och bilar som åker till rymden.

Så, vill man ha en adrenalinkick under lite drygt två timmar så får man just det här. Vill man ha logik och bra dialog ska man söka på annat håll. Jag blev underhållen men kommer knappast att se filmen igen. Dock kommer jag säkert se film 10 när/om den kommer. Just för att få min dos av meningslös action.


EXTRAMATERIALET

Vi får lite bloopers och en massa små dokumentärer om hur folk fick sina roller och hur man spelande in specifika scener. Här ska jag villigt erkänna att man måste vara väldigt intresserad för att orka titta igenom alla dessa. Vilket jag tyvärr inte är.


TRE SAKER

1. Kurt Russell dyker upp som Mr. Nobody. Synd att han inte fick mer tid.

2. Dwayne Johnson har ju lämnat filmserien men ersätts här med en annan wrestler, nämligen John Cena.

3. Jag önskar att min bil var lika tålig som deras…


HANS-ÅKE LILJA (2021-11-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (4)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2021
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Atmos
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Extramaterial:
Directors cut and Theatrical version, Gag Reel, F9: All In,Practically Fast, Shifting Priorities, Justice for Han, A Day on the Set with Justin Lin, John Cena: Supercar Superfan, Audio Commentary:
RECENSERAT DENNA DAG (1/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA