Samma sak men ändå inte

FILMEN

"Mission Impossible" är tillbaka för en andra säsong. Det mesta är sig likt med undantag för att gruppen nu har en ny ledare. Nu är det Jim Phelps (spelad av Peter Graves) som leder gruppen och inte Dan Briggs. Vi får ingen förklaring till varför Jim ersatt Dan men så är det. Och i sanningens namn så är karaktären Jim mycket intressantare än Dan.

Säsong två sändes i USA under 1967 och 1968 och innehåller hela 25 stycken 50-minutersavsnitt (tre mindre än säsong ett). Det betyder med andra ord att vi här får dryga 20 timmars underhållning. För det är verkligen underhållning vi pratar om här. När det sändes i USA var detta säkert det häftigaste man kunde åstadkomma men nu känns det lite ålderdomligt. Men fortfarande nyskapande om ni förstår vad jag menar.

Fantasin är det nämligen inget fel på och gruppens tekniske geni Barney skapar saker som man förmodligen endast drömde om på 60-talet. Inget och jag menar verkligen inget är omöjligt.

Annars är själva upplägget för avsnitten rätt lika de i första säsongen. Gruppen får sina omöjliga uppdrag som de alltid löser, även om det inte alltid är lätt. Sen är det ju alltid underhållande att se hur Jim får varje uppdrag i början av avsnitten. Vem har inte hört "This tape will self destruct in five seconds" följt av en smäll och lite rök? En klassisk scen. Den i samband med titelmelodin är något av det mest kända man kan hitta i filmvärlden.


EXTRAMATERIALET

Boxen har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Fortfarande i säsong två är det så att absolut inget blod syns när någon blir skjuten…

2. Fyra av de fem huvudrollsinnehavarna får pryda varsitt omslag till de slimcase som skivorna levereras i och de skivor som är inuti. Den som får vara utan är Peter Lupus karaktär Willie Armitage, gruppens starke man.

3. Ett tag var jag övertygad om att det var Joan Collins (hon från "Dynasty" ni vet) som spelade Cinnamon Carter. Hon och Barbara Bain är otroligt lika.


HANS-ÅKE LILJA (2008-01-30)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin Äventyr
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Äventyr, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 7
Utkomstår: 2007
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: 4:3
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (28/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA