En amerikansk ikon med kontrollbehov

FILMEN

Hulk Hogan, världens största namn inom amerikansk Wrestling, har nu fått en egen dokusåpa. Ett filmteam har följt honom och hans familj som består av frun Linda, dottern Brook och sonen Nick under dygnets alla timmar och resultatet blev serien "Hogan Knows Best". Hulk själv, eller Terry som han egentligen heter, har just lagt brottningen på hyllan (första säsongen spelades in 2005) och är nu en rastlös pensionär som måste hitta något annat att sysselsätta sig med.

Personligen är jag ett stort fan av Wrestling (jo, jag vet att det är på låtsas) och har sett åtskilliga matcher med Hulk genom åren och i och med det har jag också bildat med en rätt stark bild över hur han är som person, även om han naturligtvis är en helt annan person i verkligheten jämfört med i ringen.

När jag nu ser serien framträder helt plötsligt en helt annan person. Hulk är förmodligen världens mest överbeskyddande pappa och även en dubbelmoralens riddare av första rang. I säsongens första avsnitt vill dottern Brook gå på date med en något äldre kille och Hulk blir inte glad. Det går till och med så långt att han monterar in en GPS på dotterns bil så att han kan sitta hemma och följa deras minsta manöver. Han ringer också och dubbelkollar med dem så de inte ljuger om var de är.

När sedan sonen Nick, som tillåts ha en flickvän, umgås (i Hulks ögon) för mycket med henne försöker han göra henne svartsjuk genom att försätta sonen i en situation så att hon tror att han varit med en annan tjej. Det hela misslyckas dock. Hulk blir också (likt ett litet barn) avundsjuk på att sonen är så mycket med sin flickvän att de inte hinner umgås. Han säger saker som att han är Nicks bäste vän och att han borde prioriteras över flickvännen.

Han drar sig inte heller för att säga exakt vad han tycker, var som helst, när som helst. När Brook ska försöka sig på en sångkarriär ser Hulk till att hon inte äter för mycket. Tar man en bulle tar man förmodligen en till och sen en till och sen är man tjock berättar han förmanande för henne. Att hon inte har anorexia får nog ses som ett under. Naturligtvis är pappa Hulk även med i kulisserna och bestämmer allt i hennes karriär. Hon får inte se för sexig ut, hon får inte se för tjock ut och hon får verkligen inte sjunga vilka låtar hon vill.

Vi får även se hur det går till när Hulk ska väljas in i Hall of Fame för brottare och gå på romantisk middag med Linda. Vi får dessutom se familjen slåss för sin rätt att ha sju hundar, en kakadua och en tupp som husdjur samt hur de försöker hitta en ny hobby åt Hulk att sysselsätta sig med, allt under seriens första säsong.

Jag måste erkänna att jag verkligen älskar "Hogan Knows Best" även om Hulk själv har väldigt konstiga värderingar och jag förmodligen skulle rymma hemifrån om jag hade honom som pappa. Det hjälper dock inte, jag slukar de sju 20-minutersavsnitten som ingår i första säsongen nästan i en sittning. Hur bra som helst!


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av ett gäng kortare intervjuer samt något som kallas för "The Clip Show" där en programledare pressenterar tre bidrag i kategorin "Don’t tell Mom" varefter han väljer en vinnare. Fullt sevärt men inte lika roligt som själva avsnitten.


TRE SAKER

1. I USA visas nu säsong fyra av serien och jag kan knappt bärga mig innan säsong två till fyra kommer ut på DVD här.

2. Hulk visar ett utmärkt exempel på sin kvinnosyn när mamma Linda och dottern Brook ska välja klänningar till Grammygalan. Han tycker inte att de gör rätt val utan ser på fult allvar det som sitt jobb att styra in dem på rätt väg.

3. När sonen Nick, som är 14 år, uppförts sig dåligt skickas han i säng klockan åtta. Klockan 8??? Killen är ju 14 år!


HANS-ÅKE LILJA (2008-04-19)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
6 senaste recensionerna i kategorin dokusåpa
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokusåpa, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Paramount
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Extramaterial:
Hogans Revealed: Intervjuer och Clip Show! The Hogan Edition - "Don't tell mom moment"
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (23/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA