Tramsigt och inte speciellt underhållande

FILMEN

"Lovligt byte" är filmen där Katherine Heigl spelar Stephanie Plum som behöver ett nytt jobb. Desperat som hon är börjar hon arbeta åt sin kusin Vinnie som driver en borgensfirma. Stephanies uppdrag blir att leta upp brottslingar som smitit från borgen och som ska ställas inför rätta. Det första uppdraget blir givetvis något alldeles extra eftersom hon ska plocka in Joe Morelli (Jason O'Mara) som är mannen som krossade hennes hjärta under gymnasietiden. Givetvis blir jakten därför något alldeles speciellt och rätt som det är befinner sig Stephanie i en situation det inte är säkert att hon tar sig ur levande.

Till en början tror man att det här kommer att vara en typiskt romantisk komedi, för det är på något vis i det facket Heigl har hamnat efter att hon hoppade av "Grey’s Anatomy". Till en början är det just det också, och det känns lite sömnigt. Vi har sett det här förut ungefär. När handlingen sedan får lite mer action i form av skottlossning, bad guys och försvunna prostituerade blir det lite annat, men det går varken att ta det på allvar eller låta sig bli underhållen. I stället känns det bara tramsigt och jag skrattar inte ens åt skämten.

Heigl är en bra skådespelerska som har det där lilla extra, men tyvärr får hon inte roller där hon får visa prov på det utan fastar gång på gång i samma typ av roll. Visst är hennes karaktär ganska galen, hon är brunett och hon får visa prov på att hon kan spela humoristiskt. Men ändå blir filmen aldrig speciellt spännande eller intressant.

Det finns några roliga bikaraktärer som ändå höjer upp filmen lite grann och det är jag glad över. Nej, ge Heigl något att bita i framöver så hon hittar tillbaka till den skådespelare hon ändå är.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Filmens originaltitel är"One for the money".

2. Filmen är baserad på Janet Evanovich bästsäljande novell från 1994 som även är den första novellen där vi får stifta bekantskap med Stephanie Plum. Efter den har det kommit ut 22 stycken till på marknaden.

3. Heigls hår i filmen är faktiskt en peruk då hon ville att det skulle vara precis som i boken och att det skulle bli svårt att få till med hennes blonda hårsvall.


MARIA EREMO (2012-06-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA