En ny sorts dokusåpa

FILMEN

Att ett kamerateam följer en person eller en grupp personer dygnet runt och dokumenterar allt de gör är knappast nyskapande eller nytänkande. Det som skiljer denna serie lite åt är att här får vi följa tre vampyrer samt deras mänskliga tjänare. Framförallt nattetid då det är då vampyrerna är verksamma. Denna fejkdokumentär känns lite som en blandning mellan "Vänner" och "Being Human", men med en större dos av komedi än den sistnämnda.

Serien gör inget försök att vara seriös utan det är helt och hållet komedi som det handlar om här och faktum är att det tar ett tag innan man kommer in i den och börjar gilla karaktärerna, men efter hälften av de tio avsnitten vill man ha mer. Och det går fort att se serien. De tio avsnitten är lite drygt 20 minuter vardera så hela säsongen blir inte längre än strax under fyra timmar och man kan avverka den på några dagar.

När det gäller karaktärerna så fungerar de tre vampyrerna Nandor (Kayvan Novak), Laszlo (Matt Berry) och Nadja (Natasia Demetriou) riktigt bra men den stora stjärnan är deras tjänare Guillermo (Harvey Guillén). Han vill inget hellre än att bli förvandlad till en vampyr, men Nandor vägrar. Han trivs med att ha sin tjänare kvar i mänsklig form.

"What we do in the Shadows" är en kul serie, men som sagt kräver den några avsnitt innan den fastnar, men sen flyter det på och jag ser redan fram emot en andra säsong.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Serien är en spinoff på filmen med samma namn från 2014.

2. Jag gillar titelmelodin, "You’re dead".

3. Det finns en väldigt kul scen där Nandor slåss och vinner en kamp mot en varulv på ett roligt sätt.


HANS-ÅKE LILJA (2019-06-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2019
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA