Från Köping till Kristallen via tigrar

FILMEN

En ny sommar (2007) och en ny inblick i gruppboendet i Köping där Linda, Mats, Tobbe och Micke bor. Ett år har gått sedan sist och Linda och Mats håller fortfarande ihop, även om Linda saknar en hel del romantik och är lite ledsen över alla snygga tjejer Mats spanar in på gymmet och i tidningar. Det borde väl räcka med att han har en, tycker hon.

I början av säsongen håller Micke en låg profil. Han är dålig och ligger bara i sängen och ingen vet vad det är som är galet. Till slut blir han då dålig att de får köra honom till lasarettet där de äntligen lyckas komma på vad som är fel och göra honom bättre. Snart är han dock på benen igen, men han missar dessvärre en resa till Kolmården där Tobbe skäller och svär åt ett par ont anande schimpanser, tycker en närgången älg är "äcklig" och blir lite lätt skraj för sibiriska tigrar.

En stor del av säsongen går åt att skildra Mats flytt till en egen lägenhet. Han är där under rustningen av bostaden, väljer ut färger och tapeter och flyttar slutligen in. Seriens producenter är väldigt duktiga på att mörka var denna lägenhet ligger och när det slutligen avslöjas blir det en ganska komisk överraskning.

Sen har vi förstås den stora Stockholmsresan där hela gänget går på tv-galan Kristallen. Här kan man bland annat se Tobbe prata med "Janne" Weise.

Lite av nyhetens behag har lagt sig till denna andra säsong även om "I en annan del av Köping" är en varm och fin serie. Jag gillar speciellt hur de deltagande är så gulliga mot varandra och köper presenter och alltid hittar en anledning till att fira. Det är en mysig gemenskap som går rätt genom rutan.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av nästan en timme bortklippta scener, det vill säga stoff för ungefär två avsnitt till.


TRE SAKER

1. Tobbes tacktal på Kristallen är klockrent. Först en lång andaktig tystnad, sen ett simpelt: "Köping!"

2. I första säsongen fanns det en man bakom kameran som drev allting framåt på ett fint och smidigt sätt. Den här gången är det en annan man som inte alls lyckas lika bra.

3. Säsongen består av sex 22-minutersavsnitt som man snabbt tittar igenom.


ANDERS JAKOBSON (2008-08-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin dokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokumentär, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Pan Vision
Ljud:
Bild:
Extramaterial:
Bortklippta scener
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (11/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA