Tuff säsong i lyxförpackning

FILMEN

Skandalen är ett faktum när plötsligt hela USA får reda på Olivias (Kerry Washington) och Fitzs (Tony Goldwyn) relation. Dessutom är Jake (Scott Foley) tillfångatagen, dömd att glömma Olivia för alltid. När Olivias pappa (Joe Morton), tillika ledaren för B613, dyker upp erbjuder han Olivia en väg ut, en väg hon efter övervägande inte tar. I stället stannar hon och gör det som Olivia Pope gör bäst – reder ut skandaler. Vilket också behövs, för säsong 3 av "Scandal" drar upp volymen av både drama och intriger.

Förutom triangeldramat mellan Olivia, Fitz och Jake är det i säsong 3 även dags för val på nytt. Är det dags för President Grant att kliva ner från sin tron? Eller ska Olivia lyckas få honom att vinna på nytt och denna gång på det hedersfulla sättet? Utöver detta ställer Olivias pappa till med problem och ännu en familjemedlem dyker upp och rör om i grytan. Hela säsongen är full av toppar och dalar där vi litar på en person i ena avsnittet och en annan i ett annat avsnitt.

Alla skandaler rör sig dock inte runt Olivia. Hennes gladiatorer hamnar även dem i hetluften. Quinn (Katie Lowes) vet inte längre vem hon ska vara lojal mot vilket får Huck (Guillermo Díaz) att börja ticka igen och Harrison (Columbus Short) får nys om att en gammal rival kommer till staden. Trots att det är så mycket som händer hinner det aldrig bli rörigt, vilket vittnar om talangfulla manus- och klipprum. Varje avsnitt är snyggt uppbyggt och som åskådare sitter jag hela tiden med nerverna på helspänn. Jag gillar särskilt hur Mellie (Bellamy Young) inte längre är endast den maktgalna frun, utan faktiskt blir mer mänsklig vilket gör att vi stundtals tycker bäst om henne. Dessutom får vi se hur presidentbarnen mår efter allt som händer i deras familj.

Efter att ha sett denna säsong finns det inte längre något som är ont eller gott. Vi har alla en ond del i oss på samma sätt som vi alla på något sätt är goda. "The Scandal hangover", som är ett känt uttryck bland seriens fans, blir inte längre ett uttryck utan ett faktum när sista avsnittets eftertexter rullar. En säsong kantad med så mycket drama att det självklart måste ha en storartad avslutning som får oss att ligga i fosterställning i flera timmar efteråt.

Det kanske absolut snyggaste i säsongen är den fantastiska inramningen där första och sista avsnittet knyts ihop på ett snyggt sätt. Detta gör att säsong 3 av "Scandal" kan vara den bästa någonsin.


EXTRAMATERIALET

Tro det eller ej, men denna serie är inte filmad en enda sekund i Washington D.C. I extramaterialet tillägnas ett klipp detta som fick min haka att falla. Inte bara berättar dem om att så är fallet, de går också djupare in på vissa scener och berättar exakt vad de har gjort. Det är faktiskt riktigt intressant och jag lärde mig något nytt om serien som jag aldrig hade trott annars.

Den som gillar Cyrus Beene får ett extra klipp om karaktären och dess briljanta skådespelare Jeff Perry. I stället för ett klipp där skådespelarna överöser varandra med beröm får vi här i stället en djupdykning i endast en av dem och exakt varför denna person är så bra.

Även om det märks varför scenerna tagits bort så är de borttagna scenerna ganska roliga att se på då de blir ett extra inslag och extratid av denna briljanta serie.

Bloopers – behöver jag säga något mer? Här bjuds vi på allt ifrån felsägningar, skratt och ett kamerateam som ibland bestämmer sig för att slänga tårtor i huvudet på folk. Kort och gott ganska underhållande.


TRE SAKER

1. Säsongen var tvungen att kortas ned på grund av att Kerry Washington var gravid.

2. Som tur är har Vita Huset själv gått ut med att saker inte går till på riktigt som vi får se i "Scandal", de har i stället sagt att komediserien "Veep" är läskigt nära sanningen.

3. Jeff Perry, som spelar Cyrus Beene, spelar även Merediths pappa i "Grey's Anatomy", serien som satte "Scandal"-skaparen Shonda Rhimes på kartan.


EMMA ÅKERLIND (2014-12-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 5
Utkomstår: 2014
Bolag: Disney
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Creating D.C. In L.A., Jeff Perry: In The Moment, Deleted Scenes, Bloopers
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (28/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA