De arga fåglarna nu även som långfilm

FILMEN

Jag tror inte det finns många som inte känner igen "Angry Birds". För några år sedan slog spelet ut allt annat när det gällde mobilspel och det känns därför inte speciellt förvånande att det nu kommer en film. Vi har tidigare sett en uppsjö av saker med fåglarnas ansikten på och nu är alltså filmen ute på hemmamarknaden och jag tror, även om intresset har svalnat avsevärt, att den kommer finnas i många hem. Och med all rätt.

Filmen är välgjord och riktigt rolig. Det jag funderade mest på innan jag såg filmen var hur sjutton man skulle få in det helt klart största momentet från spelet, det vill säga att fåglarna skjuts ut från en slangbella. Men man lyckas. Man får till det på ett riktigt finurligt sätt.

Huvudrollen i filmen spelas av Red, den röda fågeln från spelet. Han har aggressions-problem och tvingas därför att gå i terapi. Vilket han engagerar sig sådär i. Alla fåglarna bor på en ö och ingen av dem kan flyga. Lite oväntat men kanske är det därför de använder slangbellan i spelet? En dag kommer en båt lastad med grisar till ön och inget blir sig likt. Här får man in den andra aspekten ur spelet, att grisarna är ute efter fåglarnas ägg.

Naturligtvis ser ingen annan än Red faran med grisarnas ankomst och honom är det ingen som tar på allvar, förrän det är försent. Nu gäller det för fåglarna att mobilisera sig och ta tillbaka sina ägg och vem är bättre att leda dem än en arg fågel?

Jag gillar filmen. Den är rolig även om den är en typiskt animerad film för de lite yngre. Men den har vissa inspel som gör att även vi lite äldre gillar den. Animeringarna är kanon och man har lyckats fånga de olika fåglarnas egenskaper riktigt bra i filmen.


EXTRAMATERIALET

Som vanligt innehåller extramaterialet en massa struntsaker som musikvideos, danslektioner och tornbyggen men den innehåller också några intressanta saker. Vi får bland annat se hur man gjorde filmen vilket är kul. Vi får också se vilka som gjorde rösterna åt fåglarna och grisarna och höra lite hur de tyckte att det var.

En blandning mellan bra och mindre bra inslag alltså. Men som tur är så kan man ju välja vad man vill se…


TRE SAKER

1. För några år sedan spelade jag rätt mycket "Angry Birds". Jag tog till och med användarnamnet "AngryLilja" när jag behövde ett i spelet...

2. Sean Penn gör rösten till Terence men bli inte förvånade om ni inte känner igen honom. Han har nämligen ingen dialog. Han bara grymtar, nynnar och sjunger opera.

3. Scenen med visdomens källa är riktigt rolig.


HANS-ÅKE LILJA (2016-10-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin animerad
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Animerad
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 7.1
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
Bonusscenen "Chuckys räddning", Syphony-läge, Fotogalleri, Skisser afvrollfigurerna, Att skapa musik med kompositören Heitor Pereira, Fyra kortfilmer med fågelungarna.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN AUGUSTI/SEPTEMBER
12 SENASTE
KOMEDIERNA