Kul serie om en förorts-zombie

FILMEN

Drew Barrymore som zombie? Jo, ni läste rätt. I "Santa Clarita Diet" blir hon faktiskt en zombie. Vi vet inte riktigt hur och hon beter sig långt ifrån som de zombies vi är vana att se. Faktum är att hon inte ens ser annorlunda ut. Hon beter sig dock annorlunda - minst sagt.

Till en början så spyr hon mängder gult slem och sen dör hon. Hon vaknar dock till liv igen men nu som zombie. Men den som förväntar sig få se henne äta hjärna och ruttna lär bli besvikna. Hon förändras inte alls visuellt men hon vill gärna ha en levande människa till lunch. Frågan är bara hur hon ska kunna få det utan att folk märker det?

Hennes man Joel hamnar i en lättare chock men kommer snart över det och accepterar henne som zombie. Problemet är bara att föda henne. De provar med rått kött från affären men det fungerar inte. Det behöver vara människokött. Men om man har två poliser till grannar är det lättare sagt än gjort att mörda och äta folk. Som tur är, är den ena grannes son en nörd som kan allt om zombies. Och med hans hjälp börjar nu en jakt på mat och ett botemedel.

"Santa Clarita Diet" är en komediserie rakt igenom och under de tio 25-minutersavsnitten skriker man mer av skratt än skräck. Barrymore är perfekt som Sheila och Timothy Olyphant är ännu bättre som hennes man Joel. Även dottern Abby (Liv Hewson) och grannen Eric (Skyler Gisondo) fungerar riktigt bra.

Serien är lättittad och passar perfekt för att se ett avsnitt här och där. Dock höjer jag ett varningens finger för att man lätt tar ett till och ett till just för att de är så lättittade och korta. Men det gör inget. De är roliga och det finns bara tio avsnitt än så det mesta man kan bli sittandes är några timmar och det är det helt klart värt.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Detta är verkligen en serie som tjänar på att hela säsongen släpps på en gång.

2. Timothy Olyphant är bland det roligaste jag sett här. Jag skrattar högt flera gånger åt honom.

3. Snygg och stilren inledning.


HANS-ÅKE LILJA (2017-02-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2017
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal, Zombies
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (15/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA