Svag punkt blir stark film

FILMEN

"Den svaga punkten" inleds med vad som verkar vara en olycka. En man hittas i sitt stall, död av ett slag i bakhuvudet. I huvudet finns dessutom spår som ser ut att vara från en hästhov. Till en början tror man därför att det är en av hästarna som råkat sparka honom i huvudet vilket lett till hans död. Under obduktionen märker man dock att så inte är fallet.

När Kurt och de andra börjar nysta i historien framträder en ny bild av offret. Istället för det stillsamme, lite enslige, mannen man trott han varit visar det sig nu att han varit en man med stark läggning åt det sadomasokistiska hållet. Han har även lyckats låna en massa pengar av kvinnor utan att sen betalat tillbaka. Kurt har nu helt plötsligt ett mord med en väldig massa misstänkta på sitt bord.

När det gäller Kurts privatliv händer det även där saker. Kurt träffar nämligen en kvinna och helt plötsligt gör kärleken inträde i hans liv. Första gången han träffar henne kör han nästan över henne med bilen och efter att han skällt ut henne för att hon gick mitt i vägen frågar hon om han har en extra säng till övers. Bisarr inledning på en kärleksrelation men de fattar tycke för varandra och inleder ett förhållande. Kvinnan, är minst sagt udda och ligger dessutom i skilsmässa så även här får Kurt fullt upp.

"Den svaga punkten" är spännande och berättar en väldigt bra historia. Många misstänkta och fokus ligger på själva brottet och Kurts privatliv den här gången. Linda och Stefan får, efter förra filmens stormiga förhållande, stå tillbaka den här gången och det gör inte så mycket. De kan behöva en paus.

Ann-Britt Höglund slutar även på Ystadspolisen och ska börja en ny tjänst i Malmö. En kräftskiva hålls på stranden som avslutningsfest för henne och alla släpper lös ordentligt. Vi får bland annat se Kurt vakna upp i en båt (på land) morgonen därpå av att telefonen ringer. Inte riktigt som vi är vana att se honom men det ger en liten extra dimension på hans karaktär. Han är människa efter allt.

"Den svaga punkten" är med andra ord en bra film med bra manus och bra skådespelarinsatser. Vi får se hur länge Kurts nya flamma hänger med men i någon mer film hoppas jag hon dyker upp. Det är kul att se mer av Kurts privatliv.


EXTRAMATERIALET

Biografier, trailer för nästa film, "Mastermind", samt samma bakomfilm som finns med på första filmen.


TRE SAKER

1. När man ser trailern för nästkommande film som alltid finns med så går det inte att undgå att se att vissa scener återkommer i flera trailers.

2. På flera ställen nämns "Den svaga punkten" som film sju i serien. Det är dock fel men tros uppkommit efter att TV4 visat den som film 7 i ordningen.

3. Tyvärr får man ingen förklaring till varför Ann-Britt Höglund slutar, det nämns bara i förbifarten under kräftskivan och det känns lite trist.


HANS-ÅKE LILJA (2006-03-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (39)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: SF
Tema: Wallander
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Bakomfilm, Biografier & Trailer på kommande Wallander-film, Mastermind
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA